Μόνο με την ήττα των ναζί θα συγκρίνεται η απόλυτη αποτυχία του πολέμου Πούτιν: Διαρροή έκθεσης ρωσικών μυστικών υπηρεσιών

File Photo: Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ EPA/ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNIK / KREMLIN POOL




O πόλεμος του Πούτιν στην Ουκρανία θα είναι μια «ολική αποτυχία» συγκρίσιμη με την κατάρρευση της ναζιστικής Γερμανίας , υποστηρίζει αναφορά από αναλυτή της υπηρεσίας πληροφοριών της Ρωσίας, FSB – διαδόχου της διαβόητης KGB.

Όπως αναφέρουν οι Times του Λονδίνου καθώς και άλλες βρετανικές εφημερίδες, η αναφορά εκτιμά ότι οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες πρέπει να φτάνουν μέχρι στιγμής τις 10.000 , ενώ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει ανακοινώσει μόλις 498 νεκρούς.

O Ρώσος αναλυτής, σε μια αναφορά που ξεπερνά τις 2.000 λέξεις, εκτιμά ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν «επιλογές για νίκη, μόνο για ήττα», καθώς συνεχίζουν να συναντούν ισχυρή ουκρανική αντίσταση, κάτι που οι ειδικοί πιστεύουν ότι έχει εκπλήξει πολλούς στη Μόσχα, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του προέδρου.

Ο αναλυτής – πληροφοριοδότης λέει επίσης ότι η FSB – ο διάδοχος της Ρωσίας της φοβερής KGB της Σοβιετικής Ένωσης – κατηγορήθηκε για την αποτυχία των δυνάμεων της Μόσχας να σημειώσουν σημαντική πρόοδο στην Ουκρανία, παρόλο που δεν της είχε δοθεί καμία ενημέρωση για επικείμενη εισβολή.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι το Κρεμλίνο έχει χάσει την επαφή με ορισμένες μεραρχίες της που έχουν σταλεί στην Ουκρανία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουν ακριβή αριθμό νεκρών.

  • Την έκθεση δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα στο Facebook o Ρώσος ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διαχειριστής του ιστότοπου κατά της διαφθοράς Gulagu.net, Βλαντιμίρ Οσέτσκιν, σύμφωνα με τους Times.

Ο Κρίστο Γκρόζεφ, ειδικός στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας που εργάζεται για την ερευνητική δημοσιογραφική ομάδα Bellingcat, είπε ότι έδειξε την αναφορά σε δύο νυν ή πρώην επαφές του στην FSB οι οποίες του είπαν ότι «δεν είχαν καμία αμφιβολία ότι γράφτηκε από συνάδελφο».

  • Γράφοντας στο Twitter, ο Γκρόζεφ είπε ότι ενώ οι επαφές του δεν συμφωνούσαν απαραίτητα με όλους τους ισχυρισμούς της έκθεσης, ήταν σίγουροι για την προέλευσή της.

Δίνοντας ελπίδα στον λαό της Ουκρανίας ενόψει των καταστροφικών επιθέσεων των ρωσικών δυνάμεων, η έκθεση ανέφερε ότι οι πιθανότητες νίκης του Πούτιν στην Ουκρανία είναι ανύπαρκτες.

  • «Σε γενικές γραμμές, [η Ρωσία] δεν έχει διέξοδο. Απλώς δεν υπάρχει επιλογή για μια πιθανή νίκη και η ήττα είναι μόνη εκδοχή», ανέφερε η έκθεση.

Ενδιαφέρον έχει ότι ο Ρώσος αναλυτής συγκρίνει τα λάθη της Ρωσίας με εκείνα που έκανε η ναζιστική Γερμανία στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και αναφέρει ότι η «αρχική θέση» της Μόσχας ήταν παρόμοια με τη «Γερμανία του 1943-44» – όταν οι πιθανότητες νίκης του Χίτλερ κατέρρεαν σε δύο μέτωπα.

 

Πώς αξιολογούνται οι κυρώσεις της Δύσης, ρωτά την FSB το Κρεμλίνο

 

Ο πληροφοριοδότης υποστηρίζει ότι οι αξιωματικοί της FSB έχουν λάβει εντολή να αξιολογήσουν τις επιπτώσεις που έχουν οι δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία.

Σημειώνεται πως ήδη το ρούβλι έχει καταρρεύσει και η Ρωσία έχει γίνει διεθνής παρίας. Όμως, παρά την χειροπιαστή οικονομική καταστροφή, η έκθεση αναφέρει ότι οι αξιωματικοί της υπηρεσίας  ενημερώθηκαν ότι επρόκειτο για μια “υπόθεση εργασία”.

  • «Πρέπει να γράψετε την ανάλυση με τρόπο που να κάνει τη Ρωσία νικήτρια… διαφορετικά θα ερωτηθείτε γιατί δεν κάνετε καλή δουλειά», λέει η έκθεση.

Καταστροφή για τους Τσετσένους εκτελεστές;

Η επιστολή, που δημοσιεύτηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στο Facebook, αναφέρει επίσης ότι ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ -ο οποίος είναι πιστός σύμμαχος του Πούτιν- στην παρούσα φάση είναι έξαλλος με τη Μόσχα αφού η επίλεκτη «ομάδα δολοφονίας» Τσετσένων που στάλθηκε για να δολοφονήσει τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι καταστράφηκε από Ουκρανικά στρατεύματα.

Ο Ζελένσκι λέγεται ότι είναι ο Νο. 1 στόχος του Πούτιν, αλλά ακόμα κι αν ο Ρώσος πρόεδρος επετύγχανε να σκοτώσει τον Ουκρανό ομόλογό του, η έκθεση αναφέρει ότι η Μόσχα θα εξακολουθούσε να μην είναι σε θέση να καταλάβει την Ουκρανία.

«Ακόμη και με ελάχιστη αντίσταση από τους Ουκρανούς, θα χρειαζόμασταν πάνω από 500.000 άτομα, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι εργαζόμενοι στον εφοδιασμό και την επιμελητεία», υποστηρίζει ο συγγραφέας της.  

Ο συγγραφέας της ανάλυσης – έκθεσης  αναφέρεται επίσης στην πιθανότητα ο Πούτιν να εξαπολύσει πυρηνικό χτύπημα κατά της Δύσης, λέγοντας ότι είναι μια πιθανότητα.

  • Έγραψε επίσης ότι η υπηρεσία πληροφοριών εξωτερικού της Ρωσίας, η SVR, προσπαθούσε να βρει στοιχεία ότι η Ουκρανία είχε κατασκευάσει πυρηνικά όπλα για να δικαιολογήσει ένα προληπτικό χτύπημα.

«Υπάρχει πιθανότητα τοπικού πυρηνικού χτυπήματος; Ναί. Όχι για στρατιωτικούς σκοπούς (δεν θα δώσει τίποτα – αυτό είναι ένα αμυντικό όπλο), αλλά με στόχο τον εκφοβισμό των άλλων», αναφέρεται στην έκθεση. 

Όμως, παρά το γεγονός ότι υπάρχει πιθανότητα να συμβεί ένα τέτοιο φρικτό γεγονός, ο συγγραφέας προσθέτει : « θα προσθέσω μόνο ότι δεν πιστεύω ότι ο κυνικός Πούτιν θα πατήσει το κόκκινο κουμπί για να καταστρέψει ολόκληρο τον κόσμο.

«Πρώτον, υπάρχουν περισσότερα από ένα άτομα που παίρνουν μια απόφαση, τουλάχιστον κάποιος θα διαφωνήσει. Και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί – δεν υπάρχει «κόκκινο κουμπί ενός ανθρώπου», προστίθεται στην έκθεση.

«Δεύτερον, υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες ότι όλα λειτουργούν [στον πυρηνικό αποτρεπτικό μηχανισμό της Ρωσίας] …. Τρίτον, και αυτό είναι το πιο βδελυρό και λυπηρό πράγμα, προσωπικά δεν πιστεύω στην ετοιμότητα του Πούτιν να θυσιάσει τον εαυτό του – ένας άνθρωπος που [φοβούμενος] δεν αφήνει τα μέλη του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, αλλά και τους στενότερους εκπροσώπους και τους υπουργούς του, να τον πλησιάζουν.

«Είτε από τον φόβο του κορωναϊού ή μιας επίθεσης, δεν έχει σημασία. Αν φοβάσαι να αφήσεις τους πιο έμπιστους ανθρώπους να έρθουν κοντά σου, τότε πώς θα τολμήσεις να καταστρέψεις τον εαυτό σου και τους αγαπημένους σου ».

Εν μέσω ανησυχιών ότι η Ρωσία θα μπορούσε να θέσει υπό πολιορκία ορισμένες πόλεις της Ουκρανίας, όπως η πρωτεύουσα του Κιέβου, ο συντάκτης της έκθεσης αναφέρει ότι κάτι τέτοιο είναι απίθανο.

«Υπό πολιορκία; Σύμφωνα με την εμπειρία των στρατιωτικών συγκρούσεων στην Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες (η Σερβία είναι το μεγαλύτερο πεδίο δοκιμών εδώ), οι πόλεις μπορούν να πολιορκούνται για χρόνια, ακόμη και να συνεχίζουν να λειτουργούν»

«Ανθρωπιστικές αποστολές από την Ευρώπη [θα φτάσουν εκεί ] είναι θέμα χρόνου», εκτιμάται στην έκθεση, η οποία υποστηρίζει επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν «προσωρινή προθεσμία» μέχρι τον Ιούνιο για να καταλάβουν επιτυχώς την Ουκρανία, αλλά ο συγγραφέας εκτιμά ότι ο πόλεμος δεν θα διαρκέσει μέχρι τότε.

«Έχουμε μια υπό όρους προθεσμία μέχρι τον Ιούνιο . Υπό όρους – επειδή τον Ιούνιο δεν θα  έχουμε πλέον οικονομία, δεν θα έχει μείνει τίποτα», αναφέρει η έκθεση.

«Σε γενικές γραμμές, την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει ένα σημείο καμπής σε μία από τις πλευρές, απλώς και μόνο επειδή η κατάσταση δεν μπορεί να είναι σε τέτοια διαρκή υπερένταση».

Ο συγγραφέας αναφέρει επίσης ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η κλιμάκωση του πολέμου σε διεθνή σύγκρουση.

  • Λεει χαρακτηριστικά ότι θα σταλεί τελεσίγραφο στη Δύση απειλώντας με πόλεμο εάν δεν αρθούν οι βαριές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία.

«Κι αν η Δύση αρνηθεί; Σε αυτή την περίπτωση δεν θα αποκλείσω ότι θα συρθούμε σε μια πραγματική διεθνή σύγκρουση, όπως ακριβώς ο Χίτλερ το 1939». 

Πώς ήρθε στο φως η αναφορά

Ο Γκρόζεβ του Bellingcat που δημοσίευσε την αναφορά είναι το ίδιο  άτομο που αποκάλυψε την ταυτότητα των δηλητηριαστών του Σάλσμπερι το 2018. Και τώρα αναφέρει ότι ενώ «η Ουκρανία είχε προηγουμένως διαρρεύσει πλαστές επιστολές της FSB ως ψυχολογικές αναλύσεις», η συγκεκριμένη αναφορά «μοιάζει διαφορετική».

«Ήρθε μέσω μιας αξιόπιστης πηγής [Osechkin] και ήταν πολύ περισσότερο αξιόπιστη από ό,τι θα επέλεγε ένας πλαστογράφος να φτιάξει», έγραψε.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η διαφωνία αυξάνεται στη Ρωσία καθώς περισσότερες πληροφορίες διαφεύγουν  από τη μηχανή προπαγάνδας του Κρεμλίνου.

Το Σαββατοκύριακο, μια Ρωσίδα βουλευτής μίλησε για, όπως είπε, μεγάλες απώλειες που υπέστησαν ορισμένες στρατιωτικές μονάδες που πολεμούν στην Ουκρανία.

Η Λιουντμίλα Ναρούσοβα, μέλος της Ανω Βουλής της Ρωσίας, του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, είπε κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης των εργασιών της Παρασκευής ότι γνωρίζει για μια συγκεκριμένη επιχείρηση που επρόκειτο να είναι 100% επιτυχής, αλλά «μόνο τέσσερις έμειναν ζωντανοί» όταν η μονάδα αποσύρθηκε.

Η Ναρούσοβα, χήρα του πρώην πολιτικού μέντορα του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ανατόλι Σόμπτσακ, δεν παρουσίασε στοιχεία για τους ισχυρισμούς της και είπε ότι το υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε το αίτημά της να επιβεβαιώσει τα αναφερόμενα θύματα.

Πηγή: The Times, Daily Mail

 

Τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι συνελήφθησαν στη Ρωσία επειδή διαδήλωναν κατά της εισβολής στην Ουκρανία

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: