Συμφωνία Λονδίνου – Ουάσιγκτον: Μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου μέσω Βρετανίας στην Ευρώπη

File Photo: Το τάνκερ LNG Mediterrana που μεταφέρει υγροποιημένο φυσικό αέριο εισέρχεται στο λιμάνι Marsaxlokk, Ντελιμάρα, Μάλτα. EPA, DOMENIC AQUILINA




Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεργαστούν ώστε περισσότερο υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) να διατεθεί στις ευρωπαϊκές αγορές, γνωστοποίησε η Βρετανίδα Πρέσβης στην Ουάσιγκτον.

Μιλώντας στο MSNBC, η Κάρεν Πιρς είπε ότι έχει επέλθει συμφωνία με το λιμάνι της Βαλτιμόρης που διαθέτει τερματικό αποθήκευσης υγροποιημένου αερίου ώστε το προϊόν να μεταφέρεται μέσω θαλάσσης σε βρετανικά λιμάνια. 

«Εμείς θα το μεταφέρουμε στη συνέχεια στην Ευρώπη», είπε η Βρετανίδα διπλωμάτης. «Συνεργαζόμαστε με τους Αμερικανούς για να φέρουμε περισσότερο LNG στην Ευρώπη», συμπλήρωσε, με στόχο την ελάττωση της εξάρτησης της γηραιάς Ηπείρου από το ρωσικό αέριο. Η κα Πιρς έκανε χαρακτηριστικά λόγο για ένα μέτρο «μετάβασης».

Σημειώνεται ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προαναγγείλει μέσω της Washington Post μία σημαντική ανακοίνωση για την ενεργειακή πολιτική από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την Παρασκευή, όσο θα βρίσκεται ακόμα επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Θανάσης Γκαβός /ΗΦ
Λονδίνο, Βρετανία

“Μισοδουλειές” της Total για τις κυρώσεις: Απεξάρτηση από το Ρωσικό πετρέλαιο όχι για αέριο- Δε φεύγει από τη Ρωσία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: