Προκλητικό ολίσθημα του Βρετανικού υπουργείου Άμυνας: “Τριχοτόμησε” την Κύπρο! [video]

H Kύπρος όπως εμφανίζεται “τριχοτομημένη” στο βίντεο του Βρετανικού υπουργείου Άμυνας. Screenshot via YouTube




Ένα βίντεο με χώρες, που καταδικάζουν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στο οποίο απεικονίζεται η Κύπρος «τριχοτομημένη», δηλαδή χωρίς τις κατεχόμενες περιοχές και τις περιοχές των Βρετανικών Βάσεων, δημοσίευσε το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στο βίντεο, το οποίο δημοσιεύτηκε στους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, αναβοσβήνουν οι σημαίες των χωρών, που καταδικάζουν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Εντούτοις, στο βίντεο στην εικόνα με το χάρτη της Κύπρου δεν περιλαμβάνονται ούτε τα κατεχόμενα, αλλά ούτε και οι περιοχές των Βρετανικών Βάσεων, ενώ απεικονίζεται μόνο η επικράτεια που ασκεί έλεγχο η Κυπριακή Δημοκρατία.

Aξίζει να σημειωθεί ότι στη συνέχεια, μετά την κατακραυγή, το βίντεο αφαιρέθηκε από τους λογαριασμούς του Βρετανικού υπουργειου Άμυνας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ανακοίνωσή του ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφέρει για το ζήτημα ότι «το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου δημοσίευσε σε κοινωνικά δίκτυα βίντεο με χώρες, που καταδικάζουν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στο οποίο απεικονίζεται η Κύπρος χωρίς τις κατεχόμενες μας περιοχές και τα εδάφη των Βρετανικών Βάσεων».

Και προσθέτει ότι «παρά το ότι το εν λόγω βίντεο έχει αφαιρεθεί, είμαστε βέβαιοι ότι η κυβέρνηση μας θα προχωρήσει με όλους τους απαραίτητους για την περίσταση χειρισμούς και διαβήματα».

Το επίμαχο βίντεο:

Πηγή: Φιλελεύθερος

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: