Παιχνίδια στρατηγικής και εντυπώσεων από τους διαπραγματευτές Ρωσίας – Ουκρανίας: Στήνουν σκηνικό αισιοδοξίας

File photo: Το μέλος της ομαδας των Ουκρανών διαπραγματευτών Νταβίντ Αρακχάμια {Δ] με τον επικεφαλής των Ρώσων διαπραγματευτών Βλαντιμίρ Μεντίνσκι [Α] στη διάρκεια συνάντησης στο πλαίσιο των συνομιλιών στην Κωνσταντινουπολη. EPA/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT — BEST QUALITY AVAILABLE — MANDATORY CREDIT: UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE — HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Ένα σκηνικό αισιοδοξίας που, ωστόσο, δεν συνάδει με τις εξελίξεις επί του πολεμικού πεδίου αλλά ούτε με προγενέστερες δηλώσεις αξιωματούχων από τις δυο πλευρές, μοιάζουν να διαμορφώνουν οι σημερινές αναφορές εκπροσώπων των διαπραγματευτικών ομάδων Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα Τετάρτη ότι το Κίεβο άρχισε να δείχνει προθυμία να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Μόσχας, αλλά η θέση της Ρωσίας όσον αφορά το Ντονμπάς και την προσαρτημένη Κριμαία παραμένει αμετάλλακτη.

Ο ουκρανός διαπραγματευτής Μιχαήλο Ποντολιάκ από την πλευρά του εμφανίστηκε επίσης σήμερα Τετάρτη να δηλώνει ότι ένοιωσε αισιόδοξος μετά τις συνομιλίες με τη Ρωσία στις οποίες η Μόσχα δήλωσε ότι θα αποκλιμακώσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της κοντά στο Κίεβο και σε μια πόλη στην βόρειο Ουκρανία.

«Έχω μια αίσθηση αισιοδοξίας σε σχέση με τον γύρο των συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη» δήλωσε ο Ποντολιάκ σε ενημέρωση που έγινε διαδικτυακά μετά τις συνομιλίες που έγιναν χθες Τρίτη στην Τουρκία.

Ο ίδιος είπε ότι πρότεινε ένα σύστημα εγγυήσεων ασφαλείας για την Ουκρανία, ως αντάλλαγμα για την ουδετερότητα της, το οποίο θα τεθεί σε εθνικό δημοψήφισμα, μόνο αφού τα ρωσικά στρατεύματα αποχωρήσουν και επανέλθουν στις θέσεις τους που κατείχαν πριν την επέμβαση τους στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Γιατί η Μαριούπολη είναι τόσο σημαντική για Ρώσους και Ουκρανούς: Τα πλεονεκτήματά της, η καταδίκη της…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: