ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει για δημοσκόπηση όπου υπολείπεται κατά εννέα μονάδες




«Ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα, καταγγέλλει συλλήβδην τις δημοσκοπήσεις, ότι δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα, επειδή δεν ταιριάζουν με το πολιτικό του αφήγημα και δείχνουν τη ΝΔ να προηγείται με μεγάλη διαφορά. Σήμερα εμφανίζεται να πανηγυρίζει για μέτρηση της MRB», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Το αστείο είναι δε, ότι κάνει σύγκριση με τις προηγούμενες μετρήσεις τις οποίες κατήγγελε ως αναξιόπιστες. Βεβαίως από τη μέτρηση, προβάλλει τα στοιχεία που θέλει κι αποκρύπτει το σημαντικότερο εύρημα που δείχνει στην εκτίμηση ψήφου, τη ΝΔ να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 9 μονάδες (34.9% εναντι 25.9%). Είναι και αυτό το στοιχείο αναξιόπιστο;», συνεχίζει το κυβερνών κόμμα και προσθέτει: «Όλες οι δημοσκοπήσεις εδώ και καιρό δείχνουν την ίδια εικόνα, η οποία δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα που προσπαθούν να κατασκευάσουν ο κ.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση σε πολύ δύσκολες συνθήκες και διαχειριζόμενη συνεχείς κρίσεις, προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για τη χώρα και να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ας αναζητήσει τα αίτια της πολιτικής του απαξίωσης, όχι σε άλλους, στον δρόμο που ο ίδιος έχει επιλέξει».

Tα βασικά ευρήματα της έρευνας:

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της ιστοσελίδας newsbomb.gr, στα ποσοστά (με αναγωγή) η ΝΔ συγκεντρώνει 34,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25,9%, το ΚΙΝΑΛ 16,4%. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 6%, το ΚΚΕ με 5,5% και το ΜέΡA25 με 3,8%.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με τις θετικές γνώμες να βρίσκονται στο 35,3%, με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει το 31%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 50,2% των πολιτών θέλει εκλογές στο τέλος της τετραετίας, το 27,4% έως το καλοκαίρι του 2022 και το 14,1% στο τέλος του έτους.

Την ίδια ώρα, το 43,1% εκτιμά ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 26,1% στο τέλος του 2022 και το 16,8% το καλοκαίρι του 2022.

Μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες η ακρίβεια

Πολύ μεγάλο ποσοστό των πολιτών -το 77%- δηλώνουν είτε ότι αδυνατούν είτε ότι δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, όμως 2 στους 3 δηλώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προσέφερε πιο ουσιαστική βοήθεια στα νοικοκυριά.

 

Δημήτρης Κουτσούμπας: Δική μας Ευρώπη είναι μόνο εκείνη της συνεργασίας, της ειρήνης, του σοσιαλισμού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: