Μετά τον Σαρωνικό το Charles De Gaulle πιάνει στη Σούδα: To Harry S. Truman βγαίνει σε «readiness» για την Ουκρανία

Τα Γαλλικά Rafale του Πολεμικού Ναυτικού όλο το διάστημα που βρίσκονται στα Ελληνικά νερά, απονηώνονταν και χάρις στη μεγάλη αυτονομία τους σε καύσιμα πετούσαν στη Μαύρη θάλασσα και τη Ρουμανία λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Πηγή εικόνας: ΥΠΕΘΑ




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

Ήρθε για να μείνει στα Ελληνικά νερά το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle, όπως όλα δείχνουν.

Μετά τον Φαληρικό όρμο και την υψηλού συμβολισμού παρουσία του στα νερά του Σαρωνικού, το πυρηνοκίνητο πλοίο, ναυαρχίδα του Γαλλικού στόλου, σύμφωνα με πληροφορίες θα δέσει στη Σούδα που εκτός των Αμερικανικών πλοίων, εξυπηρετεί και τις ανάγκες που προκύπτουν για την Συμμαχία.

  • Και αυτή η ανάγκη προκύπτει τώρα όπου η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανική γη συνεχίζεται και θέτει σε πλήρη επιχειρησιακή εγρήγορση το ΝΑΤΟ.

Όπως όλα δείχνουν τα δυο αεροπλανοφόρα, Ηνωμένων Πολιτειών και Γαλλίας, που πλέουν στα Ελληνικά νερά, είτε του Αρχιπελάγους, είτε του Ιονίου, είτε της Αν. Μεσογείου, είναι αυτά που έχουν αναλάβει να βρίσκονται σε εν πλω «readiness» ελέω του πολέμου στην Ουκρανία.

Το Αμερικανικό Harry S. Truman μέχρι και πριν λίγες ώρες ήταν ελλιμενισμένο στη ναυτική βάση της Σούδας όπου μετά την εξυπηρέτησή του και την ανάπαυση του πληρώματος, έλαβε την εντολή για νέο απόπλου. Αναλόγως την αποστολή και τον τομέα που πρέπει να ελέγχει με τα ηλεκτρονικά συστήματα, αλλά και το που πρέπει να πετούν τα F-18, το Truman το πιο πιθανό είναι να κινηθεί προς το Ιόνιο ή την Αδριατική, σε θέσεις που είχε βρεθεί ξανά, πριν καταπλεύσει στο ναύσταθμο της Σούδας.

Αλλά επειδή πρέπει και το Charles De Gaulle να εξυπηρετηθεί, όπως και το πλήρωμά του να βγει στη στεριά για λίγες ημέρες, αναμένεται τις επόμενες ώρες και μετά τα νερά του Σαρωνικού να φτάσει στο Κρητικό πέλαγος και να δέσει στο ναύσταθμο. Όλο το διάστημα που το Γαλλικό αεροπλανοφόρο ήταν εν πλω, τα Rafale M, όπως τα το ιπτάμενο ραντάρ δεν σταμάτησαν να πετούν κάθε μέρα έως τη Μαύρη Θάλασσα για να δείχνουν με αυτό τον τρόπο τη Νατοϊκή παρουσία, αλλά και για να μεταφέρουν με δικτυοκεντρικά μέσα πολύτιμες για το στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας πληροφορίες.

Η ναυαρχίδα του Γαλλικού στόλου έχει μήκος 262 μέτρα και εκτόπισμα 42.500 τόνων ενώ μπορεί να παραμείνει εν πλω πολλούς μήνες, δίχως να εξυπηρετηθεί σε κάποιο ναύασταθμο. Φωτογραφία Hellasjournal

 

Βεβαίως η παραμονή του De Gaulle στα Ελληνικά νερά, έχει να κάνει και με τη συμμετοχή της Αεροπορίας Ναυτικού και των Rafale M στον «Ηνίοχο 2022». Οι πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι τώρα είναι ότι τα Γαλλικά Rafale M του Marine Nationale θα πάρουν μέρος στην διασυμμαχική αεροπορική άσκηση σε μεγάλους αριθμούς, ενώ το προσωπικό ειδικών επιχειρήσεων που βρίσκονται στο αεροπλανοφόρο θα έχει και αυτό την ευκαιρία να συνεκπαιδευτεί με τους Έλληνες, Αμερικανούς και Ισραηλινούς SOF.

Φωτογραφία Hellas Journal
  • Μόλις πριν λίγες ώρες ο υπουργός Εθνικής άμυνας και η στρατιωτική ηγεσία κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που έκαναν στο Γαλλικό αεροπλανοφόρο ενημερώθηκαν για την αποστολή του στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Συμμαχική απόφαση για την παραμονή στην περιοχή λόγω της Ουκρανο-Ρωσικής κρίσης.

Το Παρίσι πάντως έχει δείξει με εμφατικό τρόπο ότι στηρίζει αμέριστα της Αθήνα, ειδικά μετά την απόφαση της δεύτερης να «ψηφίσει» Ευρωπαϊκά τόσο για την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού, όσο και για ένα σημαντικό κομμάτι του αεροπορικού στόλου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΜΥΝΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

 

Στα Φτερά και τον Στόλο της Ελλάδας Rafale και Belharρa: Υπογραφές πάνω στο θρυλικό «Αβέρωφ»

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: