Κύπρος: Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Σλοβενίας, την Τρίτη

File photo Tην Τρίτη 8 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Σλοβενίας Μπόρουτ Πάχορ, κατά την οποία θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις και τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας των δυο χωρών via ΚΥΠΕ




Η επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο του Προέδρου της Σλοβενίας και η συμμετοχή στο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βερσαλίες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη την επόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου, Ανδρέας Ιωσήφ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την Τρίτη 8 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Σλοβενίας Μπόρουτ Πάχορ, κατά την οποία θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις και τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας των δυο χωρών. Θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων και για τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα μικρά κράτη-μέλη της ΕΕ για το μέλλον της Ευρώπης.

Επιπλέον, σημειώνεται πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή, τις προσπάθειες που καταβάλει για την επανέναρξη της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων, τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που έχει προτείνει και γενικότερα για τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για προάσπιση της διεθνούς νομιμότητας και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η χώρα προς την κατεύθυνση αυτή.

Εν συνεχεία, αναφέρεται πως την Τετάρτη 9 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ στις 10 και 11 Μαρτίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα βρίσκεται στις Βερσαλίες της Γαλλίας για το Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με θέμα τις Επενδύσεις και την Ανάπτυξη, τα γεγονότα στην Ουκρανία και τις μεγάλες αλλαγές που επιφέρουν στην Ευρώπη σε οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, καθώς και τη στρατηγική αυτονομία της Ένωσης στους τομείς της Ενέργειας και της Άμυνας.

Το Σάββατο 12 Μαρτίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μιλήσει στη συνεδρία του Ανωτάτου Συμβουλίου του ΔΗΣΥ με την ιδιότητα του απλού μέλους του κόμματος.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΚΑ/ΚΧΡ
Κύπρος Λευκωσία 

Ο οίκος S&Ps επιβεβαίωσε το κυπριακό αξιόχρεο στο ΒΒΒ- διατηρώντας θετική την προοπτική

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: