Ικανοποίηση στην Ουάσινγκτον για την τριμερή σύνοδο κορυφής Αιγύπτου, Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

FILE PHOTO: Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών, Ned Price, στην ενημέρωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. State Department Photo by Freddie Everett




Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι χαιρετίζει την τριμερή σύνοδο κορυφής μεταξύ των ηγετών της Αιγύπτου, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, οι οποίοι συναντήθηκαν στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ για συνομιλίες σε σχέση με τον οικονομικό αντίκτυπο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και την αυξανόμενη επιρροή του Ιράν στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις είπε στους δημοσιογράφους ότι ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Ιράν Ρόμπερτ Μάλεϊ βρίσκεται σε στενές διαβουλεύσεις με τους εταίρους των χωρών του Κόλπου.

Σημειώνουμε ότι ο Αιγύπτιος πρόεδρος υποδέχθηκε χθες τους ηγέτες του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για μια σπάνια τριμερή σύνοδο κορυφής σε μια στιγμή που ο πόλεμος στην Ουκρανία συγκλονίζει τις αγορές της ενέργειας και των τροφίμων, ενώ οι μεγάλες δυνάμεις πλησιάζουν σε μια νέα συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Στη συνάντηση αυτή στο Σαρμ ελ Σέιχ, παραθαλάσσιο θέρετρο στην Ερυθρά Θάλασσα, μετείχαν ο πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ και ο ντε φάκτο ηγέτης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Τρεις κορυφαίοι ειδικοί (Μπλέτσας, Μήτρου, Μπούκης): Πόσο πωλείται κάθε δικό μας «συμφωνώ» στο Διαδίκτυο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: