Η Μόσχα απειλεί με «σκληρή απάντηση» τις χώρες που στέλνουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

File Photo Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ EPA/SERGEI CHIRIKOV




Με «σκληρή απάντηση» προειδοποιεί η Μόσχα όσες χώρεςστέλνουν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία.

Σε μακροσκελή ανακοίνωσή του, τη Δευτέρα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι όσοι προμηθεύουν με όπλα την Ουκρανία, θα φέρουν και την ευθύνη αν αυτά χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, το ρωσικό ΥΠΕΞ ξεκαθαρίζει ότι «οι πολίτες και οι δομές της ΕΕ, που εμπλέκονται στην προμήθεια θανατηφόρων όπλων στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, θα είναι υπεύθυνοι για τυχόν συνέπειες τέτοιων ενεργειών στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Αδυνατούν να κατανοήσουν τον βαθμό επικινδυνότητας των συνεπειών»

Δήλωση ΥΠΕΞ της Ρωσίας για τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα γεγονότα στην Ουκρανία (μετάφρασή Google)

Για πολλά χρόνια, η Ευρωπαϊκή Ένωση υπό το πρίσμα ενός «ειρηνοφύλακα» χρηματοδότησε γενναιόδωρα το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο ανέβηκε στην εξουσία ως αποτέλεσμα ενός αντισυνταγματικού πραξικοπήματος.

Παρακολουθούσε σιωπηλά την εξαφάνιση του πληθυσμού στο Ντονμπάς, την ασφυξία της ρωσικής γλώσσας στην Ουκρανία. Η ΕΕ αγνόησε τις συνεχείς εκκλήσεις μας να δώσουμε προσοχή στους επιβλημένους Ναζί στην εξουσία της Ουκρανίας, τον κοινωνικοοικονομικό αποκλεισμό και τη δολοφονία αμάχων στη νοτιοανατολική χώρα.

Συνδέοντας όλες τις προοπτικές των σχέσεων με τη Ρωσία με την εφαρμογή του «Συμπλέγματος Μέτρων» του Μινσκ, δεν έκαναν τίποτα για να ενθαρρύνουν το Κίεβο να ξεκινήσει την εφαρμογή των βασικών στοιχείων του. Παράλληλα έδωσαν στις αρχές του Κιέβου χρήματα και καθεστώς χωρίς βίζα. Οι αντιρωσικές κυρώσεις επεκτάθηκαν με αμφίβολο πρόσχημα. Συμμετείχε στις παραστάσεις που διοργανώθηκαν στο Κίεβο, οι οποίες έθεσαν σε αμφιβολία την εδαφική ακεραιότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οι μάσκες όμως τώρα βγαίνουν. Αυτοεκτίθεται η της ΕΕ για την προμήθεια θανατηφόρων όπλων στον Ουκρανό στρατιώτη, που ελήφθη στις 27 Φεβρουαρίου. Σηματοδοτεί το τέλος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης ως «ειρηνιστικό» εγχείρημα συμφιλίωσης των ευρωπαϊκών λαών μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στάθηκαν τελικά στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου, το οποίο εξαπέλυσε την πολιτική της γενοκτονίας εναντίον ενός τμήματος του δικού του πληθυσμού.
Χωρίς να το πάρουν χαμπάρι οι ίδιοι, στις αντιρωσικές τους ενέργειες στις Βρυξέλλες, κατέβασαν ρολά στον «νέο τρόπο» J. Οργουέλα. Ανακοίνωσαν ότι θα «επενδυθούν» στα ισοπεδωμένα το 2014. πόλεμος στην Ουκρανία μέσω μηχανισμού με την ομιλούσα ονομασία «Ευρωπαϊκό Ταμείο Ειρήνης». Χωρίς ντροπή η ηγεσία της ΕΕ περιλαμβάνει πυραύλους και όπλα πυρομαχικών, πυρομαχικά ακόμα και μαχητικά αεροσκάφη.
Οι κάτοικοι του Yesov έδειξαν τι πραγματικά σημαίνει κράτος δικαίου στην Ευρώπη, αγνοώντας και τα οκτώ κριτήρια της δικής τους «κοινής θέσης» του Συμβουλίου της ΕΕ «Περί καθορισμού γενικών κανόνων ελέγχου στις εξαγωγές στρατιωτικών τεχνολογιών και εξοπλισμού» 20 08/944/ΚΕΠΠΑ από τις 8 Δεκεμβρίου 2008 , η οποία απευθείας απαγορεύει την προμήθεια όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού από την ΕΕ στις εξής καταστάσεις:

1 .μη συμμόρφωση από τη χώρα διεθνών υποχρεώσεων (Το Κίεβο αγνόησε τις υποχρεώσεις του για το «Σύμπλεγμα Μέτρων» του Μινσκ, που εγκρίθηκε με το ψήφισμα 2202 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ);
2. μη συμμόρφωση με τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου χρήσης όπλων εφοδιασμού για εγχώρια καταστολή (στο Ντονμπάς, το Κίεβο δημιούργησε γενοκτονία).
3. ένοπλες συγκρούσεις στη χώρα προορισμού και οι κίνδυνοι κλιμάκωσής της ως αποτέλεσμα της προμήθειας όπλων·
4 .απειλές κατά της περιφερειακής ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας ένοπλης σύγκρουσης με τρίτους,
5. κίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια της ΕΕ (τα όπλα που παρέχονται μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά των συμφερόντων της ΕΕ).
6 .πολιτικές της αγοραστικής χώρας, συμπεριλαμβανομένης της συμμόρφωσης με την αρχή της μη χρήσης βίας, το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και το καθεστώς μη δημοσίευσης στον τομέα του ελέγχου των όπλων (δεν πιστεύουμε ότι το Κίεβο έχει εκπληρώσει υποδειγματικά αυτές οι υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένου του t. Α. λαμβάνοντας υπόψη τις περίφημες περιπτώσεις «γκρίζων» σχεδίων εμπορίας όπλων από την Ουκρανία),
7 .κίνδυνοι από την προμήθεια όπλων σε λάθος χέρια, συμπεριλαμβανομένων τρομοκρατικών οργανώσεων (δεδομένης της ανεξέλεγκτης διανομής όπλων στην Ουκρανία, υπάρχει πρακτικά εγγυημένη πιθανότητα κάποια από αυτά να καταλήξουν τελικά στη σκιά περίπου η αγορά),
8 .Διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ στρατιωτικοποίησης και οικονομικής ανάπτυξης της χώρας υποδοχής (υποθέτουμε ότι το Κίεβο πρέπει να ασχοληθεί περισσότερο με την ουκρανική οικονομία, όχι με τη βία καταστολή όσων διαφωνούν).

Οι πολίτες και οι δομές που εμπλέκονται στην προμήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θανατηφόρων όπλων και υλικών καύσης θα είναι υπεύθυνοι για τυχόν συνέπειες τέτοιων ενεργειών στις συνθήκες της συνεχιζόμενης ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Δεν μπορούν παρά να καταλάβουν το μέγεθος της επικινδυνότητας των συνεπειών.

Διαλύθηκε εντελώς και ένας άλλος μύθος που έχει φυτευτεί στο παρελθόν από τους Δυτικούς- λες και οι παράνομοι περιορισμοί τους στο διεθνές νομικό σχέδιο δεν κατευθύνονται εναντίον του ρωσικού λαού. Αξιωματούχοι των Βρυξελλών, που πρόσφατα παρουσιάστηκαν ως «στρατηγικός εταίρος» της χώρας μας, δεν συγκλίνουν πλέον ιδιαίτερα, λένε ότι σκοπεύουν να προκαλέσουν στη Ρωσία «μέγιστη ζημιά», «χτυπήσουν σημεία υγείας», «να καταστρέψουν σοβαρά την οικονομία» και “συντρίψτε την οικονομία” ονομαστική ανάπτυξη” της χώρας.

Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα λειτουργήσει. Οι ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα μείνουν χωρίς σκληρή απάντηση. Η Ρωσία θα συνεχίσει να διασφαλίζει την υλοποίηση ζωτικών εθνικών συμφερόντων χωρίς να εξετάζει τις κυρώσεις και τις απειλές τους. Είναι καιρός οι δυτικές χώρες να καταλάβουν ότι η άρρηκτη κυριαρχία τους στην παγκόσμια οικονομία αποτελεί προ πολλού παρελθόν.

Με πληροφορίες από twitter Russian Foreign Ministry – МИД России 

Το Facebook περιορίζει την πρόσβαση στα ρωσικά δίκτυα RT και Sputnik στην Ε.Ε.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: