Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββάτου

FILE PHOTO: Εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η κατάσταση επί του εδάφους σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία και η συζήτηση για το Ουκρανικό κατά το Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βερσαλίες, οι επιπτώσεις του πολέμου στην κυπριακή οικονομία…

… η επιβολή πλαφόν στις τιμές των σιτηρών, οι αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων και η κατάσταση στο κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών Πουρνάρα, είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Αδιάκριτα κτυπήματα σε νοσοκομεία και αμάχους», πως η ΕΕ διαμηνύει πως η Ρωσία θα λογοδοτήσει για τα εγκλήματά της και αναφέρει ότι η ουκρανική πρωτεύουσα παραμένει περικυκλωμένη από ρωσικά στρατεύματα. Αλλού αναφέρεται στον εφιάλτη του στασιμοπληθωρισμού και δημοσιεύει δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη. Επίσης αναφέρει πως σε άμεση ισχύ τίθεται πλαφόν στις τιμές των σιτηρών.

Ο «Πολίτης», με τίτλο στο κύριο του θέμα «Με μισθοφόρους από τη Συρία συνεχίζει την εισβολή ο Πούτιν», αναφέρει πως σχεδόν 16.000 Σύρους μαχητές, τους οποίους η Ρωσία χαρακτηρίζει «εθελοντές», στέλνει στην Ουκρανία ο Ρώσος Πρόεδρος. Σε άλλο θέμα γράφει πως από 3.900 ευρώ, «αναγεννημένο» αυτοκίνητο πωλήθηκε 9.500 ευρώ. Αλλού αναφέρει ότι με την προσθήκη δύο προϊόντων σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα επιβολής πλαφόν στις τιμές, απάντησε το αρμόδιο Υπουργείο στις ανησυχίες για αισχροκέρδεια.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα, με τίτλο «Απόσταση αναπνοής από Κίεβο», πως προελαύνουν οι Ρώσοι στην Ουκρανία παρά τις μεγάλες απώλειες που καταγράφουν, ενώ αναφέρει ότι αναθερμαίνονται οι ελπίδες για λύση μέσω διαπραγματεύσεων μετά από τις δηλώσεις Πούτιν. Επίσης αναφέρει πως περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν εγκαταλείψει μέχρι χθες την Ουκρανία, όπως ανέφερε η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Αλλού αναφέρεται στις επιπτώσεις του πολέμου την κυπριακή οικονομία.

Η «Χαραυγή», με τίτλο στο κύριο της θέμα «Κυβέρνηση – ΔΗΣΥ απέρριψαν εισήγηση ΑΚΕΛ για πλαφόν στα σιτηρά και τώρα το σκέφτονται!», αναφέρεται σε στροφή 180 μοιρών από τους κυβερνώντες, υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής για την ακρίβεια. Αλλού γράφει για ασυνόδευτους ανήλικους που είναι χωρίς παπούτσια και ρακένδυτοι στο Πουρνάρα και αναφέρεται σε άθλιες συνθήκες. Επίσης αναφέρεται σε μεγάλες αυξήσεις των τιμών σε αγαθά.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ανασύνταξη των ρωσικών στρατευμάτων κοντά στο Κίεβο» πως οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν πόλεις στην Ουκρανία και εμφανίστηκαν να ανασυντάσσονται για μια πιθανή επίθεση στο Κίεβο. Αλλού αναφέρεται στη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, στο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που έλαβε χώρα στο παλάτι των Βερσαλιών. Επίσης γράφει σε άλλο θέμα πως εννιά ασυνόδευτοι ανήλικοι μεταφέρθηκαν από το Πουρνάρα σε εγκαταστάσεις του Hope for Children.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Μαρία Κονιώτου
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Παρασκευής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: