Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ανακοίνωση για ανακάλυψη υψηλής ποιότητας φυσικού αερίου στο Γλαύκος, η ακρίβεια αλλά και η αύξηση των κρουσμάτων κορωναϊού είναι τα κύρια θέματα του σημερινού Τύπου στην Κύπρο.

«Η Μόσχα υποχρεώνεται σε PLAN B» είναι ο κύριος τίτλος στην «Αλήθεια», η οποία αναφέρεται σε εκτιμήσεις αναλυτών ότι υπάρχει μετατόπιση της ρωσικής τακτικής στην Ουκρανία, αλλά ο στόχος παραμένει ο ίδιος.

Γράφει επίσης ότι οι κτηνοτρόφοι είναι σε απόγνωση και φωνάζουν για ζημία στο γάλα, για απλησίαστες ζωοτροφές και ζητούν αρωγή. Αλλού αναφέρεται σε «καλά νέα» από τον ‘Γλαύκο’.

Ο «Πολίτης», με τίτλο «Αντιαεροπορική ομπρέλα με όπλα ΗΠΑ και 12 χωρών» γράφει ότι συστήματα αεράμυνας σοβιετικής και ρωσικής κατασκευής που διαθέτουν οι ΗΠΑ και άλλες 12 χώρες προτίθενται να παραδώσουν στην Ουκρανία για να αμυνθεί από τη ρωσική αεροπορία.

Αναφέρει επίσης ότι οι 27 Υπουργοί Εξωτερικών αποφάσισαν χτες στις Βρυξέλλες δύναμη ταχείας αντίδρασης της ΕΕ. Η εφημερίδα αναφέρεται και σε «Φέσι €8 εκατ. από καντινιέρηδες» όπως αποκαλύπτεται από την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τα νοσοκομεία. Γράφει επίσης ότι αναζητούνται λύσεις για Ουκρανούς πρόσφυγες στη Λάρνακα και Πάφο.

«Ο Φιλελεύθερος», στο κύριο θέμα του με τίτλο «Αφήνουν πίσω τους καμένη γη», γράφει ότι οι Ρώσοι ετοιμάζονται για πόλεμο διαρκείας και χτυπούν ανελέητα τις ουκρανικές πόλεις.

Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι πετροβολούν τώρα και τις κάμερες τροχαίας και γράφει ότι υπήρξαν απειλές κατά υπαλλήλων της εταιρίας που χειρίζεται το σύστημα. Γράφει επίσης ότι ο ΟΚΥΠΥ είναι σε συναγερμό και επιστράτευσε τα διπλά τεστ, λόγω διπλής απειλής από έξαρση γρίπης σε συνδυασμό με τον κορωναϊό.

Το κύριο θέμα στη «Χαραυγή», τιτλοφορείται «Χιλιάδες νοικοκυριά βλέπουν τα εισόδημά τους να εξανεμίζεται αρχές του μήνα» και γράφει ότι το ΑΚΕΛ επαναφέρει τις προτάσεις του για αναχαίτιση των αυξήσεων στις τιμές, αναφέρεται.

Αλλού αναφέρεται ότι οι κτηνοτρόφοι, που πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό χτες, λένε ότι είναι απελπισμένοι και ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. «Γίναμε ο σκουπιδότοπος της Κύπρου», αναφέρει ο τίτλος άλλου θέματος που αφορά την κινητοποίηση των κοινοτήτων Βασιλικού, οι οποίες κλιμακώνουν τα μέτρα τους, όπως γράφει η εφημερίδα.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail», στο κύριο θέμα της με τίτλο « Ουκρανία – ‘Δεν τίθεται θέμα παράδοσης`», αναφέρει ότι η χώρα απορρίπτει τα τελεσίγραφα, καθώς χιλιάδες άμαχοι είναι παγιδευμένοι στη Μαριούπολη.

Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται στην διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων με την κύρια φωτογραφία στο εξώφυλλο να δείχνει ένα κτηνοτρόφο να βγάζει από επιβατικό αυτοκίνητο μία κατσίκα κατά τη χτεσινή κινητοποίηση. Αλλού αναφέρεται ότι υπάρχει υψηλής ποιότητας φυσικό αέριο στο Γλαύκος-2 αλλά υπάρχουν αμφιβολίες για την ποσότητα.

Με πληροφορίες από KYΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Κύπρος: Η τέταρτη δόση στους άνω των 70 και τους ανοσοκατασταλμένους στο υπουργικό συμβούλιο για έγκριση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: