Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης

FILE PHOTO: Εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η κατάσταση σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα νέα μέτρα που αναμένεται να αποφασίσει η ΕΕ για τη Ρωσία προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Άλλα θέματα είναι η απόφαση του Εφετείου Παρισιού για την ένσταση των μετόχων της τράπεζας FBME στην απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου να θέσει το παράρτημα στην Κύπρο υπό εξυγίανση, η κατάσταση με τους αιτητές ασύλου που δεν γράφονται άνεργοι και οι καταστροφές στις πατατοκαλλιέργειες, λόγω του παγετού.

Η «Αλήθεια» στο κύριό της θέμα με τίτλο «Μεγάλες οι απώλειες των Ρώσων» αναφέρεται σε βρετανικές πληροφορίες και ανάλυση δυο Κύπριων στρατηγών για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αλλού γράφει πως ο εφιάλτης μας θα αρχίσει αν η Ευρώπη πει όχι στο ρωσικό πετρέλαιο. Επίσης αναφέρει πως κέρδισε την έφεση στην υπόθεση με την FBME η Κύπρος.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Οι απώλειες βάλτωσαν την εισβολή του Πούτιν» πως οι Ρώσοι δεν κατάφεραν να καταλάβουν καμία μεγάλη πόλη και οι Ουκρανοί αντεπιτίθενται στο Κίεβο.

Επίσης αναφέρεται σε νέα δομή για την RCB Bank. Ακόμη κάνει λόγο για τριβές σε σχέση με το Υφυπουργείο Πολιτισμού και το ενδεχόμενο μεταφοράς σε αυτό του Τμήματος Αρχαιοτήτων.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριό του θέμα «Η Μαριούπολη δεν υπάρχει πια» γράφει ότι ρωσικές δυνάμεις έχουν εισέλθει στη Μαριούπολη και κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους.

Αλλού αναφέρει πως ενώπιον πρωτοφανών αποφάσεων για την ενέργεια είναι η ΕΕ. Ακόμη γράφει πως αιτητές ασύλου δεν γράφονται άνεργοι και προτιμούν τα επιδόματα.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Καμία δικαιολογία πλέον για την Κυβέρνηση να μην στηρίζει τις μικρές επιχειρήσεις», πως η ΕΕ προτείνει στα κράτη μέλη να δώσουν απευθείας στήριξη λόγω της κρίσης.

Αλλού γράφει για τις τεράστιες καταστροφές στις πατατοκαλλιέργειες από τον παγετό. Αλλού αναφέρεται στις προτάσεις του ΑΚΕΛ για ενίσχυση και αναβάθμιση του εγχώριου τουρισμού.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο στο κύριο της θέμα «Περισσότερη πίεση από τη Δύση στη Ρωσία» γράφει πως οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν περιοχές του Κιέβου την Τετάρτη, ενώ οι δυτικοί ηγέτες έφθαναν στις Βρυξέλλες για να αποφασίσουν για νέα μέτρα πίεσης προς τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αλλού αναφέρεται στις καταστροφές στις πατατοκαλλιέργειες από τον παγετό. Επίσης γράφει πως δεν αναμένονται ελλείψεις σε προϊόντα στις υπεραγορές, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Το Εφετείο Παρισίου απεφάνθη υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας για την υπόθεση της FBME

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: