Η δυστοπική πραγματικότητα της ρωσικής ΤV: Οι «ναζί Ουκρανοί», οι εγκληματίες Μπους και Τζόνσον και ο «κανένας πόλεμος»

File Photo: Μία γυναίκα παρακολουθεί στην τηλεόραση τον Βλαντιμίρ Πούτιν να μιλά κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας στις 21 Φεβρουαρίου 2022. EPA, Anatoly Maltsev




Καλύπτοντας τα γεγονότα της Ουκρανίας, η ρωσική κρατική τηλεόραση συνεχίζει να μεταδίδει μια εναλλακτική πραγματικότητα, αναφέρει σε άρθρο του ο ανταποκριτής του BBC στη Μόσχα, Steve Rosenberg.

Τα ρεπορτάζ υποστηρίζουν σε μόνιμη βάση ότι οι ρωσικές δυνάμεις πολεμούν «Ναζί», «νεοναζί» και «υπερεθνικιστές», έως αν η ουκρανική κυβέρνηση να έχει κατακλυσθεί από φασίστες, κάτι που απλά δεν είναι αλήθεια.

Οι τηλεοπτικές ειδήσεις εδώ απεικονίζουν Ρώσους στρατιώτες ως ήρωες που υπερασπίζονται την «Πατρίδα» και προστατεύουν τους Ρώσους πολίτες και τους ρωσόφωνους στην Ουκρανία.

Τα δελτία ειδήσεων συνεχίζουν να αποφεύγουν να μιλούν για «πόλεμο» ή ρωσική «εισβολή». Εμμένουν στη γραμμή του Κρεμλίνου ότι αυτό που συμβαίνει είναι μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Και υπάρχουν πολλά «δάχτυλα» που δείχνουν ότι οι ευθύνες βρίσκονται προς Αμερική και Ευρώπη.

Μάλιστα μετά από τις εκκλήσεις στη Δύση για διεθνές δικαστήριο που θα ερευνήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τις ενέργειές του στην Ουκρανία, η ρωσική κρατική τηλεόραση προτείνει τώρα να δικαστούν δυτικοί ηγέτες – από τον Τζορτζ Μπους μέχρι τον Μπόρις Τζόνσον – για εγκλήματα πολέμου.

Το κοινό πιστεύει όσα του λένε;

Πολλοί Ρώσοι ναι. Στη Ρωσία, η τηλεόραση είναι το πιο ισχυρό εργαλείο για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Και δεδομένου ότι σχεδόν όλες οι ανεξάρτητες ρωσικές πηγές ειδήσεων είτε έχουν μπλοκαριστεί είτε έχουν κλείσει, η πρόσβαση σε μια εναλλακτική άποψη γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Με πληροφορίες από BBC (Russian TV pumps out support for forces battling ‘Nazis’/Steve Rosenberg)

Γλίτωσε από 4 στρατόπεδα συγκέντρωσης του Χίτλερ, σκοτώθηκε στο Χάρκοβο από τις βόμβες του Πούτιν

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: