Ένα παιχνίδι γνώσεων για το 1821, με δώρα για τρεις νικητές, από την Περιφέρεια Αττικής

File Photo H ιστοσελίδα του διαγωνισμού της Περιφέρειας Αττικής Screenshot via https://www.1821.attica.gov.gr/




Ένα πρωτότυπο κουίζ 200 ερωτήσεων για τα πρόσωπα και τα γεγονότα του Αγώνα της Εθνικής Ανεξαρτησίας, ανέβασε η Περιφέρεια Αττικής στην ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ

Οι ερωτήσεις είναι ομαδοποιημένες ανά 10 με τυχαία σειρά. Για να προχωρήσει κάποιος στην επόμενη δεκάδα, πρέπει να απαντήσει σωστά τουλάχιστον στις 8. Αν αποτύχει, μπορεί να ξαναδοκιμάσει. Νικητής του διαγωνισμού, που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2022, θα είναι όποιος απαντήσει στις περισσότερες συνεχόμενες ερωτήσεις και, επί ισοβαθμίας, στον συντομότερο χρόνο. Οι τρεις πρώτοι θα πάρουν έπαθλα laptop, tablet και smartwatch.

Με αφορμή τον διαγωνισμό ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης επισημαίνει: «Μέσα από αυτήν την πρωτότυπη ιδέα, θέλουμε να δώσουμε κίνητρο σε όσο το δυνατόν περισσότερους, ειδικά σε νέους, να ψάξουν την ιστορία μας, με έναν μοντέρνο και ευχάριστο τρόπο. H γνώση της ιστορίας της χώρας είναι το υπόβαθρο για την ανάπτυξη της εθνικής μας συνείδησης και της αίσθησης της συνέχειας του Ελληνικού Πολιτισμού. Μπορεί τα βραβεία να είναι μόνο τρία, όμως, το πνευματικό έπαθλο, της βαθύτερης και ουσιαστικότερης γνώσης της εθνικής μας κληρονομιάς, θα το κερδίσουν όλοι».

Στο εισαγωγικό κείμενο του παιχνιδιού επισημαίνεται: «Η μελέτη της ιστορίας μας δεν είναι καθήκον, μόνο, των ιστορικών. Είναι υποχρέωση κάθε Έλληνα. Όχι μόνο ως φόρος τιμής προς όσους έδωσαν τη ζωή τους, για να είμαστε ελεύθεροι. Αλλά και ως υλικό για περίσκεψη, ειδικά αν το προβάλλουμε στο «σήμερα». Οι Έλληνες είμαστε ικανοί για το καλύτερο και για το χειρότερο. Ποιες συνθήκες «παράγουν» το μεν και ποιες το δε; Η ιστορία του Αγώνα είναι γεμάτη από παραδείγματα. Ακόμα και λίγο χρόνο αν αφιερώσουμε στη μελέτη τους, θα είναι σημαντικό κέρδος για τη συλλογική μας αυτογνωσία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Έρχεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το 22o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου [trailer]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: