Αιχμάλωτος των Ουκρανών αντισυνταγματάρχης του ρωσικού στρατού εισβολής

Ουκρανοί στρατιώτες στα περίχωρα του Κιέβου. EPA/ATEF SAFADI




Ρώσος αντισυνταγματάρχης συνελήφθη από τις ουκρανικές δυνάμεις, επιβεβαίωσε δυτικός αξιωματούχος, όπως μεταδίδει το BBC.

H Ουκρανία, επιβεβαίωσε ο αξιωματούχος, έχει διεξαγάγει «περιορισμένες αντεπιθέσεις» που οδήγησαν στην καταστροφή ρωσικού εξοπλισμού και στη σύλληψη ορισμένων μελών του ρωσικού στρατού.

«Στην περιοχή στην οποία συνελήφθη, υπήρχε σημαντική ποσότητα εξοπλισμού ηλεκτρονικού πολέμου. Δεν είναι σαφές εάν είχε προσωπικά σχέση με αυτό, αλλά είναι κάτι που εξετάζουμε αυτήν τη στιγμή», είπε ο δυτικός αξιωματούχος.

Συνολικά, έξι Ρώσοι στρατηγοί πιστεύεται τώρα ότι έχουν μέχρι σκοτωθεί, ο ανώτερος ήταν ένας αντιστράτηγος διοικητής της 8ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων. Και οι έξι θα έχουν αντικατασταθεί, λέει ο αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος χαρακτήρισε «αξιοσημείωτο» το γεγονός ότι το αεροδρόμιο Hostomel εξακολουθούσε να αμύνεται καίτοι η κατάληψή του ήταν «στόχος της πρώτης ημέρας» για τις ρωσικές δυνάμεις.

Αναμένεται ότι ρωσικές δυνάμεις θα προσπαθήσουν να προχωρήσουν προς την πρωτεύουσα φέρνοντας περισσότερο πυροβολικό σε εμβέλεια πυρός. Αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις κάνουν «καλά», λένε οι ίδιες δυτικές πηγές, που ανακτούν μικρές πόλεις από τις ρωσικές δυνάμεις.

Τις επόμενες ημέρες πάντως αναμένεται περισσότερη εστίαση στις ρωσικές δυνάμεις που πραγματοποιούν ελιγμούς στα ανατολικά της χώρας.

Υπάρχει ρωσική αναστάτωση για το σχέδιό της να κινηθεί σε τρεις άξονες ταυτόχρονα πλέον μπορεί να επικεντρωθεί περισσότερο στα ανατολικά. Μια ανησυχία είναι ότι εάν οι ρωσικές δυνάμεις κάνουν σημαντικές επιτυχίες στο πεδίο, θα μπορούσαν να περικυκλώσουν την κύρια ουκρανική μαχητική δύναμη, την JFO, στα ανατολικά της χώρας, είπε ο αξιωματούχος.

«Οι ουκρανικές δυνάμεις εκεί είναι ισχυρές, αλλά έχουν μια πρόκληση ότι δυνητικά έχουν δυνάμεις που έρχονται εναντίον τους από τρεις κατευθύνσεις. Αυτή είναι πιθανώς η περιοχή όπου έχουμε τη μεγαλύτερη ανησυχία», λένε οι δυτικές πηγές.

Πηγή: ΒΒC – Ukrainians capture lieutenant colonel – Western official

Oι στάχτες της νεκρής Μαριούπολης: Drone κατέγραψε τον όλεθρο που σκόρπισε ο ρωσικός Στρατός

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: