Δίκη Λιγνάδη: Δηλώνει αθώος, αρνείται τις κατηγορίες για βιασμούς κατά συρροή

Ο Δημήτρης Λιγνάδης οδηγείται, συνοδεία αστυνομικών, στο Μικτο Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Σε τεταμένο κλίμα ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η δίκη του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή τριών ανηλίκων ανδρών και ενός ενήλικα.

Ο κατηγορούμενος τοποθετήθηκε επί των κατηγοριών που αντιμετωπίζει  λέγοντας ότι τις αρνείται όλες στο σύνολό τους και ότι είναι αθώος.

«Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες» είπε απευθυνόμενος σε δικαστές και ενόρκους, ενώ κληθείς από την πρόεδρο του δικαστηρίου να πει τα στοιχεία του, δήλωσε ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος.

Η διαδικασία ξεκίνησε με αίτημα της υπεράσπισης να αποχωρήσει από την αίθουσα συγκεκριμένος παριστάμενος ο οποίος είχε μηνύσει τον Δημήτρη Λιγνάδη αλλά η υπόθεση είχε παραγραφεί. Ο άνδρας βρισκόταν στην αίθουσα ως συνεργάτης τής εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής Μαρίας Κουρτέση.

Ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε από το δικαστήριο να μην επιτρέψει να βρίσκεται εντός της αίθουσας το συγκεκριμένο πρόσωπο, αναφέροντας ότι θεωρεί πως ο άνδρας θέλει να παρακολουθεί την διαδικασία για να ενημερώνει τους μάρτυρες που βρίσκονται εκτός.

Η πολιτική αγωγή δήλωσε πως δεν αντιτάσσεται στο αίτημα.

Ο εισαγγελέας Έδρας πρότεινε να αποχωρήσει από την αίθουσα ο άνδρας θεωρώντας ότι είναι πιθανό να ζητηθεί η κατάθεσήτου στο μέλλον και επομένως δεν θα πρέπει να του επιτραπεί να παρακολουθήσει τη δίκη.

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη ζήτησε από το δικαστήριο να καλέσει σε κατάθεση το εν λόγω πρόσωπο. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν να αποχωρήσει από την αίθουσα ο άντρας.

Η δίκη συνεχίζεται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Ειδεχθές έγκλημα στην Ανδραβίδα: Πυροβόλησαν πατέρα και μητέρα, έπνιξαν τα δύο παιδιά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: