Μπάιντεν: Θα πληρώσει βαρύ τίμημα η Ρωσία αν χρησιμοποιήσει χημικά * Απαγόρευση εισαγωγών, δασμοί σε ρωσικά προϊόντα

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν κάνει δηλώσεις στον Λευκό Οίκο. EPA/Al Drago / POOL




Νέα σκληρά μέτρα κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ενώ παράλληλα απηύθυνε νέες προειδοποιήσεις για τον χαρακτήρα των επιθέσεών της στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ο Μπάιντεν  δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανακαλέσουν το καθεστώς των «μόνιμων κανονικών εμπορικών σχέσεων» της Ρωσίας για να τιμωρήσουν τη Μόσχα για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η απόφαση αυτή, για την οποία ο Μπάιντεν είπε ότι ελήφθη σε συντονισμό με τους συμμάχους των ΗΠΑ – κάτι που επιβεβαιώνεται εμμέσως και από τις ειδήσεις που προέκυψαν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ –  θα ανοίξει το δρόμο για τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιβάλουν δασμούς σε ένα ευρύ φάσμα ρωσικών αγαθών, αυξάνοντας την πίεση στη Ρωσική οικονομία που βρίσκεται στο χείλος της βαθιάς ύφεσης.

  • Όπως είπε, θα απαγορευτούν οι εισαγωγές διαμαντιών, θαλασσινών (χαβιάρι) και βότκας.

«Θα διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία θα έχει τον εξοπλισμό για να αμυνθεί και οι πολίτες της τα εφόδια για να αντέξουν», είπε, επαναλαμβάνοντας ότι «θα υπερασπιστούμε κάθε ίντσα εδάφους του ΝΑΤΟ».

  • «Θα κάνουμε το παν για να μην πάμε σε έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο», υπογράμμισε.

«Δεν θα αφήσουμε αυταρχικούς ηγέτες που θέλουν να γίνουν αυτοκράτορες να αποφασίσουν τη μοίρα του κόσμου» τόνισε και κατέληξε: «Η Ρωσία θα πληρώσει βαρύ κόστος αν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα».

Με πληροφορίες από CNN

WSJ: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν το ρωσικό χαβιάρι και τις εισαγωγές ρωσικής βότκας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: