Βουβή οδύνη στην κηδεία του 19χρονου Αλκη: Αδειο το έδρανο του στο ΑΠΘ, σπαρακτικό αντίο από καθηγήτριά του

Συγγενείς και φίλοι στην κηδεία του 19χρονου που δολοφονήθηκε, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στα κοιμητήρια της Βέροιας, την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΛΗ




Τον Άλκη, τον 19χρονο φοιτητή που έχασε τη ζωή του χτυπημένος άνανδρα από εγκληματική συμμορίαπέφτοντας θύμα τυφλής οπαδικής βίας, αποχαιρετούν στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Βέροιας, γονείς, συγγενείς και φίλοι.

Απαρηγόρητη είναι η οικογένεια του αδικοχαμένου παιδιού που συνόδεψε το παλικάρι τους στην τελευταία του κατοικία, αδυνατώντας να πιστέψουν ότι δεν θα δουν ξανά το χαμόγελό του.

Με δάκρυα στα μάτια, φίλοι του παιδιού και φίλαθλοι της ομάδας του Άρη είπαν το στερνό αντίο στον 19χρονο, ο οποίος δέχθηκε δολοφονικά χτυπήματα επειδή απλά απάντησε όταν τον ρώτησαν οι δολοφόνοι του, ότι ήταν «Αρειανός».

Νωρίτερα, κόσμος με λευκά γαρίφαλα, τα οποία υπάρχουν και πάνω στο φέρετρο του Άλκη Καμπάνου, προσήλθε στην εκκλησία προκειμένου να αποτίσει το ύστατο χαίρε στον 19χρονο φίλαθλο του Άρη.

Στεφάνια στη μνήμη του 19χρονου Άλκη έχουν στείλει μεταξύ άλλων η ΠΑΕ Άρης, ο ΑΣ Άρης, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η Θύρα 13, ο αρχηγός ΓΕΣ και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, οι καθηγητές του 2ου ΓΕΛ Βέροιας, ο σύνδεσμος Capital Squad και το ΕΑΑΣ παράρτημα Ημαθίας.

Συγκίνησε ο ιερέας 

Με συγκινητικά λόγια αποχαιρέτισε τον Αλκιβιάδη ο ιερέας του ναού που τελέστηκε η κηδεία.

Απευθυνόμενος προς τους γονείς και την οικογένειά του Αλκιβιάδη τους μίλησε για τον άδικο χαμό του παιδιού, που το κακό και η αμαρτία δεν πρόλαβαν να τον αγγίξουν και πηγαίνει στην αγκαλιά του Θεού, μαζί με άλλους αγγέλους.

Αδειο το έδρανο στο ΑΠΘ

Άδειο είναι σήμερα το έδρανο του αμφιθέατρου στο Οικονομικό Τμήμα του Α.Π.Θ., όπου θα καθόταν ο 19χρονος Άλκης Καμπανός για να δώσει εξετάσεις.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, σε δηλώσεις του στην ΕΤ1, τόνισε πως στον εξεταστικό χώρο θα υπάρχει μια έδρα κενή και μια κόλλα λευκή…του Άλκη, ενώ χαρακτήρισε το αιματηρό συμβάν που στοίχισε τη ζωή στον φοιοτητή ως αποτρόπαια, δολοφονική ενέργεια.

Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθησή του ότι «η Ελληνική Αστυνομία θα σταθεί στο ύψος της» και θα προχωρήσει άμεσα στον εντοπισμό και στη σύλληψη των δραστών, ενώ έκανε αναφορά και στα πρόσφατα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Ευόσμου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτές οι ενέργειες στο ΕΠΑΛ είναι καταδικαστέες, φασιστικές και δεν έχουν θέση στην κοινωνία, στην εκπαίδευση, στην ακαδημαϊκή ζωή, στον 21ο αιώνα, στο 2022».

Το σπαρακτικό αντίο καθηγήτριάς του στο Λύκειο

Με ένα συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετά τον αδικοχαμένο Άλκη, η φιλόλογός του στο 1ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης όπου παρακολούθησε τα μαθήματα της Α΄λυκείου, μετά την αποφοίτησή του από το 31ο γυμνάσιο.

«Ο Άλκης πάει εκεί που κανείς δεν θέλεις να πάει», γράφει για τον 19χρονο η φιλόλογός του, Νικολέττα Δεληγιάννη.

«Μπορώ και είμαι ό,τι θέλω να είμαι: κόκκινος κίτρινος, πράσινος, ψηλός, γλυκός, αλμυρός, Ο,ΤΙ ΘΈΛΩ. Θέλω να είμαι ελεύθερος!!! Άλκη μου, έφυγες ανυποψίαστα ελεύθερος!», αναφέρει στο συγκινητικό μήνυμά της.

«Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022
για τον Άλκη…

Όμως δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες, για την ακρίβεια καμία μέρα δεν είναι ίδια! Αρκεί ένα τίποτε για να την κάνει διαφορετική, μοναδική, περίεργη, υπέροχη, τραγική.

Τέτοια τραγική μέρα ήταν, είναι αυτή -διότι ό,τι γράφεται είναι ακόμη υπό την επήρεια του φοβερού,του τραγικού, του αναπόφευκτου. Έτσι, που λέτε. Ο Άλκης, λοιπόν, «πάει», ναι «πάει» εκεί που δεν θέλει κανείς να πάει, εκεί που όταν είσαι δεκαεννέα ετών δεν πρέπει να πας.

Ο Άλκης.Ο ψηλός, ο όμορφος, ο γλυκός, ο φίλος, ο ζωηρός, ο ερωτευμένος «πάει»… Και γιατί «πάει»; Γιατί κάπου μεταξύ γέννας και θανάτου υπάρχει ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος που είναι ικανός για όλα τα καλά , αλλά και για όλα τα κακά. Ο αλαζόνας, οδυνατός, ο μωρός, ο κάποιος.

Πού να ξέρω, πού να ξέρεις όλα αυτά τα παιδιά, όλες αυτές οι ψυχές, όλα αυτά τα μυαλά, όλα αυτά τα μάτια, τα ματάκια τι θα κάνουν, πού θα πάνε, ποιον θα βρουν στην ζωή τους, ποιον δρόμο θα περπατήσουν, τι θα θελήσουν , που και με ποιον θα παλέψουν… δεν ξέρω,
πώς να ξέρω;

Αλλά για τον Άλκη, για τον κάθε Άλκη να σταματήσει η βία , να σταματήσει το κακό , η γροθιά, η μπουνιά, το μαχαίρι , το δηλητήριο, το οξύ … Ποιος θα το σταματήσει ; Εσύ, Εγώ,
Εμείς!

Ναι, πιστεύω στον άνθρωπο, αλλά όχι σήμερα. Σήμερα στοχάζομαι, πρέπει να στοχαστώ τελικά, ότι όλοι, όσοι ζούμε, είμαστε κυρίως τυχεροί: διότι δεν πήγαμε βόλτα στο λάθος σημείο , τη λάθος στιγμή, διότι δεν εμπιστευθήκαμε το αυτονόητο: ότι μπορώ και είμαι ό,τι θέλω να είμαι: κόκκινος κίτρινος, πράσινος, ψηλός, γλυκός, αλμυρός, Ο,ΤΙ ΘΈΛΩ.

Θέλω να είμαι ελεύθερος!!! Άλκη μου, έφυγες ανυποψίαστα ελεύθερος!
Νικολέττα Δεληγιάννη,

μια από τους πολλούς καθηγητές σου». 

Mε πληροφορίες από Voria.gr, Grtimes.gr

Ανθρωποκυνηγητό για τους χουλιγκάνους δολοφόνους του 19χρονου Άλκη: Είμαστε κοντά λέει η ΕΛΑΣ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: