Ανθρωποκυνηγητό για τους χουλιγκάνους δολοφόνους του 19χρονου Άλκη: Είμαστε κοντά λέει η ΕΛΑΣ

Ένας νεαρός αφήνει κερί στο σημείο όπου ο 19χρονος έπεσε νεκρός τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στην Θεσσαλονίκη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Σοκ και αποτροπιασμό στο πανελλήνιο προκαλούν οι αποκαλύψεις για την φανατισμένη τυφλή βία των άνανδρων φονιάδων “οπαδών” που επιτέθηκαν με λύσσα στον 19χρονο Άλκη απλά και μόνο επειδή δεν συμφωνούσαν με την προτίμησή του στην ομάδα του “Άρη”.

Η αστυνομία προχώρησε χθες το βράδυ σε προσαγωγές υπόπτων για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Αλκη στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, κοντά στο γήπεδο του Άρη.

Την ίδια ώρα συνεχίζει τις έρευνες έχοντας στην κατοχή της βίντεο από κάμερες της περιοχής Χαριλάου όπου έγινε το στυγερό έγκλημα.

Οι προσαχθέντες βρίσκονται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης όπου εξετάζονται από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και ερευνάται η εμπλοκή τους στην αιματηρή επίθεση.

Οι λεπτομέρειες της δολοφονίας του 19χρονου σοκάρουν καθώς σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο άτυχος νεαρός χτυπήθηκε με βαρβαρότητα και έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, ο θάνατος του 19χρονου φίλου του Άρη προήλθε μεν από το μαχαίρωμα που τον τραυμάτισε θανάσιμα στη μηριαία αρτηρία, ωστόσο υπέστη και βαριές κακώσεις από τη μανία των χτυπημάτων που δέχθηκε, και τα οποία θα μπορούσαν επίσης να αποτελέσουν αιτία θανάτου.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστής έρευνας, διαπιστώθηκαν δύο τραύματα στον αριστερό κι ένα στον δεξί μηρό, τα οποία προκλήθηκαν από «νύσσον και τέμνον όργανο» και είχαν ως αποτέλεσμα ο άτυχος νέος να χάσει μεγάλη ποσότητα αίματος.

Τα παραπάνω τραύματα σε συνδυασμό με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις επέφεραν τον θάνατό του, είπε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ιατροδικαστής του ΑΠΘ Λήδα Κοβάτση που διενήργησε την νεκροψία-νεκροτομή.

Από τον τόπο της δολοφονικής επίθεσης αστυνομικοί συνέλεξαν ένα μικρό «δρεπάνι» (κυρτό μαχαίρι) το οποίο απεστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και εξετάζεται εάν χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες.

Υλικό από κάμερες

Την ίδια ώρα, η αστυνομία έχει στα χέρια της υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής το οποίο εξετάζεται καρέ-καρέ.

Το φονικό, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, έγινε στις λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα στην οδό Θεοδ. Γαζή κοντά στο γήπεδο του Άρη.

Οι δράστες φαίνεται πως επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα όταν πλησίασαν την παρέα των νεαρών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τους ρώτησαν για τις οπαδικές τους προτιμήσεις πριν εξαπολύσουν την επίθεση.

Εκτός από τον 19χρονο που έπεσε νεκρός, τραυματίστηκαν ευτυχώς όχι σοβαρά δύο φίλοι του, ένας ακόμη 19χρονος κι ένας 20χρονος που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου νοσηλεύονται.

Ο άτυχος 19χρονος, φοιτητής στο ΑΠΘ, φαίνεται να εκλιπαρούσε τους δράστες να σταματήσουν τα χτυπήματα.

Πρόκειται για στοιχεία που σοκάρουν ως προς το μένος των αδίκτακτων δολοφόνων, οι οποίοι πραγματοποίησαν την αποτρόπαια επίθεση χτυπώντας με βαρβαρότητα το θύμα και την παρέα του.

Γυναίκα μάρτυρας άκουσε φασαρία μετά τις 12.30 τα ξημερώματα της Τρίτης καθώς και ένα άτομο να φωνάζει «σας παρακαλώ, μην με χτυπάτε άλλο». Η ίδια μάλιστα κάλεσε την αστυνομία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επίθεση συμμετείχαν τουλάχιστον δέκα άτομα.

Βρέθηκε το δρεπάνι

Στο μεταξύ, το πρωί της Τρίτης, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία, βρέθηκε το φονικό όπλο της θανατηφόρας επίθεσης. Το δρεπάνι εντοπίστηκε από περίοικους, οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr το δρεπάνι έχει παραδοθεί στα εγκληματολογικά της ΕΛΑΣ για εξέταση, ενώ τον 19χρονο αναγνώρισε ο θείος του, ο οποίος είπε ότι «το παιδί δεν είχε καμία σχέση με τα οπαδικά».

Προτεραιότητα στη διαλεύκανση του εγκλήματος ζητεί ο Μητσοτάκης

Τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της συνομιλίας με βουλευτές που είχε στο περιθώριο της συνάντησης με στελέχη της ΝΔ και τοπικούς παράγοντες στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

Ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ζήτησε να δοθεί προτεραιότητα στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Τη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη, ζήτησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

«Το ποδόσφαιρο, ο αθλητισμός, η κοινωνία μας θρηνεί για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός νέου παιδιού», υπογραμμίζει ο υφυπουργός Αθλητισμού, σε ανάρτησή του στο twitter, και επισημαίνει στη συνέχεια: «Καμία ανοχή, καμία πράξη βίας ατιμώρητη: σύλληψη, δίκη, τιμωρία! Ο αθλητισμός είναι ζωή, όχι αρένα εγκληματιών». Ο υφυπουργός Αθλητισμού καταλήγει εκφράζοντας «θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια & τους οικείους του Άλκη Καμπανού».

Με τη φράση «φτάνει πια» καταδικάζει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας την δολοφονία του νεαρού φιλάθλου στην περιοχή Χαριλάου. Τη σχετική ανάρτηση του κ. Τζιτζικώστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνοδεύει μια εικόνα με τα λόγια του θύματος «σας παρακαλώ, μην με χτυπάτε άλλο».

Τι λέει ο Πρύτανης του ΑΠΘ όπου φοιτούσε ο Άλκης

Τον αποτροπιασμό της πανεπιστημιακής κοινότητας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου εξέφρασε ο πρύτανης του Ιδρύματος, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου, εκφράζοντας παράλληλα «βαθιά θλίψη και ειλικρινή συλλυπητήρια» στην οικογένειά του.

Ο 19χρονος ήταν πρωτοετής φοιτητής στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.

«Ο Άλκης είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Ήρθε στο πανεπιστήμιό μας για να υλοποιήσει τα όνειρά του. Αντί για αυτό έπεσε θύμα τυφλής οπαδικής βίας. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι και καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το αποτρόπαιο αυτό γεγονός», ανέφερε ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: “Μίλησαν” οι τοξικολογικές εξετάσεις * Στην ανακρίτρια το πόρισμα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: