Ο Ερντογάν και δεν συγχωρεί και φοβάται τον αρχιμαφιόζο Πεκέρ: Ζήτησε την έκδοσή του από τα Εμιράτα

Στιγμιότυπο από ένα από τα πολλά βίντεο του Πεκέρ. Via Youtube




Η Τουρκία ζήτησε επισήμως από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να συλλάβουν τον περιβόητο φυγόδικο αρχιμαφιόζο Σεντάτ Πεκέρ και να τον επιστρέψουν στην Τουρκία.

Mάλιστα, μετά τις πρώτες καταγγελίες Πεκέρ το τουρκικό κράτος προχώρησε και στην σύλληψη του αδελφού του αρχιμαφιόζου.

Οι αποκαλύψεις του ξεσήκωσαν σάλο τόσο στην Τουρκία όσο και διεθνώς καθώς στα βίντεό του που κυκλοφόρησε “σε συνέχειες”, παρουσιάζει ενοχοποιητικά στοιχεία ονομαστικά για στελέχη της κυβέρνησης της Άγκυρας, όπως ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο αντίκτυπος των αποκαλύψεων που ρίχνουν μαύρες σκιές στο “παλάτι του Ερντογάν” ήταν τέτοιος που οι προβολές των βίντεό του στο You Tube ξεπέρασαν σε αριθμό τον πληθυσμό της Τουρκίας:

Ο αρχιμαφιόζος επίσης δεν διστάζει να αναφερθεί ονομαστικά στον ίδιο τον Ερντογάν, αγγίζοντάς τον και καταγγέλλοντας την εν γνώση του αγαστή συνεργασία του τουρκικού κράτους με την Μαφία, το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών. Σε ένα βίντεο ακούγεται να λέει, χαρακτηριστικά: “Ει, Ταγίπ, μαζί τα κάναμε”.

Οι Τούρκοι εισαγγελείς προετοίμασαν το αίτημα έκδοσης, το οποίο διαβίβασε το υπουργείο Δικαιοσύνης, αφού η διεθνής οργάνωση καταπολέμησης του εγκλήματος Interpol εξέδωσε ένταλμα για τη σύλληψη του Πεκέρ την 1η Φεβρουαρίου, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu.

Η Τουρκία υπέβαλε το αίτημα εν μέσω αναθέρμανσης των σχέσεων με τα ΗΑΕ. Οι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών διερράγησαν λόγω περιφερειακών πολιτικών διαφορών, αλλά η επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στο Άμπου Ντάμπι και το Ντουμπάι την περασμένη εβδομάδα παρουσιάστηκε ως έναρξη για μια νέα εποχή στους δεσμούς των δυο χωρών.

Σε επιστολή που εστάλη στα ΗΑΕ, το υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε την προσωρινή κράτηση του Πεκερ πριν από την έκδοσή του, ανέφερε το Anadolu.

Το Anadolu δεν ανέφερε ποιές είναι κατηγορίες που αποδίδονται στον Πεκέρ.

Με πληροφορίες από Ahval

Πεκέρ: Κέντρο ναρκωτικών τα κατεχόμενα από το τουρκικό κράτος, διασυνδέσεις με μαφία, «νονός» ο Σοϊλού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: