Ξεπέρασαν τον πληθυσμό της Τουρκίας… οι προβολές των βίντεο του αρχιμαφιόζου Πεκέρ – Εύσημα από το You Tube!

File photo: Στιγμιότυπο από ένα από την σειρά των βίντεο που ανεβάζει στο κανάλι του στο YouTube o Τούρκος αρχιμαφιόζος. Screenshot via You Tube.




Επτά βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο YouTube από τον Τούρκο αρχιμαφιόζο Σεντάτ Πεκέρ, έχουν προσελκύσει περισσότερες από 70 εκατομμύρια προβολές στην πλατφόρμα βίντεο, σύμφωνα με τον οργανισμό παρακολούθησης μέσων κοινωνικής δικτύωσης Social Blade .

Πάνω από 42 εκατομμύρια από τις 70,3 εκατομμύρια προβολές πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 30 ημέρες, αφότου ο Πεκέρ άρχισε να ανεβάζει βίντεο διάρκειας μίας ώρας.

  • Σύμφωνα με άρθρο του δημοσιογράφου και βουλευτή της αντιπολίτευσης Μπαρς Γιαρκάντα, σύντομα κλιπ από τα βίντεο του Πέκερ έχουν προβληθεί πάνω από 250 εκατομμύρια φορές στο TikTok.

«Ορκίζομαι, το Netflix δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει μια τόσο συναρπαστική σειρά όσο αυτή», δήλωσε ένας θεατής στο  Global Voices.

Πράγματι, το You Tube έχει αποδώσει στο κανάλι του Πεκέρ “special status” λόγω της μεγάλης του θεαματικότητας.

Αφότου οι τουρκικές αρχές μπλόκαραν την πρόσβαση στον προσωπικό ιστότοπο του Πέκερ από την Τουρκία, υπήρχαν φόβοι ότι και το YouTube πιθανόν να τον λογόκρινε.

Αντ ‘αυτού, στο κανάλι με τίτλο Reis Sedat Peker («Σεντάτ Πεκέρ ο Αρχηγός») έχει απονεμηθεί ένα «σήμα επίσημης επαλήθευσης» που λειτουργεί για να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του κατόχου ενός καναλιού, αλλά θεωρείται επίσης ως ένδειξη κύρους.

Για να λάβει κανείς το επίσημο σήμα επαλήθευσης, το κανάλι του στο YouTube πρέπει να έχει τουλάχιστον 100.000 θεατές. Ο Πεκέρ έχει ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό, με περισσότερους από 479.000 συνδρομητές.

Τα βίντεο περιλαμβάνουν κατηγορίες για βιασμό, διακίνηση ναρκωτικών, δολοφονίες και δολοφονίες εναντίον κορυφαίων Τούρκων αξιωματούχων κοντά στον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τα πλέον εξέχοντα μεταξύ αυτών που εμπλέκονται είναι ο σημερινός υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας και υπουργός Εσωτερικών Μεχμέτ Αγκάρ, μαζί με τον γαμπρό του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ και τον αδελφό του Σερχάτ Αλμπαϊράκ.

Ο 49χρονος Πεκέρ είναι επί του παρόντος αντικείμενο κόκκινου συναγερμού της Ιντερπόλ και σύμφωνα με πληροφορίες ζει κρυμμένος στο Ντουμπάι. Στο τέταρτο βίντεό του, ο Πεκέρ είπε  ότι, συνολικά, έχει περάσει 16,5  χρόνια πίσω από τα κάγκελα, ανέφερε η έκθεση Global Voices.

Στο βίντεο της Κυριακής , το έβδομο της σειράς, ο Πεκέρ είπε ότι αναγκάστηκε να αλλάξει τοποθεσία, υπονοώντας ότι είχε μπει σε εφαρμογή  επιχείρηση που ξεκίνησε από την Τουρκία για τη σύλληψή του.

Οι ισχυρισμοί διαφθοράς διακινδυνεύουν περαιτέρω ζημιά στο κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας, ανέφερε το Reuters μετά το έκτο βίντεο.

&
Με πληροφορίες από Ahval

Aκολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

Συνελήφθη ο αδελφός του Πεκέρ: Μετά τις αποκαλύψεις του Τούρκου αρχιμαφιόζου για κρατική διαφθορά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: