Τέλειωσαν οι συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας: Επόμενος γύρος εντός ημερών * Σφυροκοπά το Χάρκοβο η Μόσχα

File photo: Στιγμιότυπο από τις συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών Ρωσίας και Ουκρανίας στην Λευκορωσία. EPA/SERGEI KHOLODILIN / BelTA / HANDOUT MANDATORY CREDIT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Λίγο πριν τις 6.30μμ ώρα Ελλάδας έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες που είχαν απο το μεσημέρι σήμερα σε συνοριακή με την Ουκρανία πόλη της Λευκορωσίας αντιπροσωπείες της Μόσχας και του Κιέβου.

Πληροφορίες για την έκβαση των συνομιλιών δεν έγιναν αμέσως γνωστές.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ria επικαλείται Ουκρανό αξιωματούχο να μεταδίδει ότι και οι δύο πλευρές θα επιστρέψουν στις αντίστοιχες πρωτεύουσές τους για περαιτέρω διαβουλεύσεις, πριν συμμετάσχουν σε δεύτερο γύρο συνομιλιών.

  • Ο επόμενος γύρος συνομιλιών Ουκρανίας-Ρωσίας θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας, επικαλούμενο τη ρωσική αντιπροσωπεία.

Η ρωσική αντιπροσωπεία είπε στο Belarus News ότι «εντόπισαν ορισμένα σημεία από τα οποία μπορούμε να προβλέψουμε γενικές θέσεις».

Πάντως νωρίτερα  είχε ανακοινωθεί πως από ουκρανικής πλευράς οι διαπραγματεύσεις είχαν στόχο την άμεση κατάπαυση του πυρός και την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το σύνολο των εδαφών της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας και του Ντονμπάς.

Την ίδια ώρα κι ενω βρίσκονταν σε εξέλιξη οι συνομιλίες, οι ρωσικές δυνάμεις συνέχιζαν τις επιθέσεις τους σε πολλά μέτωπα, με κυριότερο αυτό της πόλης του Χάρκοβο.

  • Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από πυραυλικά πλήγματα των ρωσικών δυνάμεων στο Χάρκοβο μέχρι  σήμερα το πρωί. Την ανακοίνωση έκανε ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Άντον Χεράσενκο.

“Το Χαρκίβ υπέστη μαζικό βομβαρδισμό από Grad (πύραυλοι). Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν”, σημείωσε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Facebook.

Χαρακτηριστικό της ουκρανικής αντίστασης είναι ότι εθελοντές αναπτύσσονται σε ολόκληρη την πόλη, ενώ οδοφράγματα και βόμβες μολότοφ ετοιμάζονται μαζικά από τους πολίτες.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, TASS, Guardian

Σπάνια σύνοδος της ΓΣ του ΟΗΕ για να παρακαμφθεί το ρωσικό βέτο [live]: Μακρόν προς Πούτιν: Σταμάτα να χτυπάς αμάχους

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: