Στους 10 οι νεκροί ομογενείς στην Ουκρανία: Εγκληματικές ενέργειες οι ρωσικές επιθέσεις από αέρος κατά αμάχων, λέει το ΥΠΕΞ [βίντεο]

File photo «Oι ψυχές μας κλαίνε για τον Γολγοθά τον οποίο αντιμετωπίζουν, χωρίς να φέρουν ευθύνη, οι αδελφοί και οι αδελφές μας στην Ουκρανία», τονίζουν οι κληρικοί EPA/ANDRII NESTERENKO




Το ΥΠΕΞ ανακοίνωσε λίγο μετά τις 10 μμ του Σαββάτου ότι ακόμα τέσσερις Έλληνες έπεσαν νεκροί στο χωριά Σαρτανά στην Ανατολική Ουκρανία.

Συνολικά δέκα Έλληνες έχουν χάσει τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο στην Ανατολική Ουκρανία.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Οι από αέρος επιθέσεις κατά αμάχων, που συνεχίζονται στο χωριό Σαρτανά και οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο επιπλέον τεσσάρων ομογενών, αποτελούν απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες.

Τις καταδικάζουμε απερίφραστα.

Καλούμε την Ρωσική Ομοσπονδία να διακόψει αμέσως τις εναέριες επιθέσεις και κάθε ενέργεια εναντίον αμάχων πολιτών.”

Νωρίτερα σήμερα είχε γίνε γνωστό ότι άλλοι δύο Έλληνες ομογενείς σκοτώθηκαν στο ίδιο χωριό ενώ υπήρξαν και άλλοι έξι που σκοτώθηκαν στο χωριό Μπουγάς ενώ υπήρξε ενημέρωση και έξι τραυματίες, ανάμεσά τους και ένα παιδί.

Εντονο διάβημα διαμαρτυρίας  στο Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ: 

Με την πρώτη είδηση ότι υπαρχουν νεροί ομογενείς στην ανατολική Ουκρανία, νωρίς το μεσημέρι σήμερα, το ΥΠΕΞ προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας, και εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

“Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ’επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας.”

Σε ανάρτησή του στο  Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εκφράζει την οδύνη του για το θάνατο και τον τραυματισμό των ομογενών, στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά της Ουκρανίας όπως και “τον αποτροπιασμό μας για το βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος.”

 

Έξι ομογενείς νεκροί στην Ουκρανία: Διάβημα στον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: