Στοχασμοί Τασίας Χριστοδουλοπούλου: «Κατάληψη» κράτους και δικαιοσύνης όπως το ΠΑΣΟΚ το 81 με τους πρασινοφρουρούς

Phile Photo Η πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Η πρώην υπουργός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου υπήρξε… αποκαλυπτική μιλώντας σε κομματική οργάνωση, παρόντος του Μιχάλη Καλογήρου, πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και νυν διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με ηχητικό ντοκουμέντο που μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Παραπολιτικά 90,1, η κυρία Χριστοδουλοπούλου ακούγεται να ξεδιπλώνει τις σκέψεις για το πως πρέπει να δράσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εφόσον ξαναγίνει κυβέρνηση.

Κατακλείδα των απόψεών της είναι το «μοντέλο» των «πρασινοφρουρών» της πρώτης εποχής ΠΑΣΟΚ, το 1981.

«Πρέπει να έχουμε ανθρώπους δικούς μας, να μπορούμε επί τόπου να τους επηρεάζουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ως παράδειγμα ανέφερε ότι την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ «αυτοί», δηλαδη οι δικαστές, μας έκαναν επιθέσεις γιατί εμείς δεν είχαμε «ιστορία» στο χώρο της δικαιοσύνης και ηταν όλοι τους ή δεξιοί ή ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια η κ. Χριστοδουλοπουλου είπε πως «ήταν λάθος που μπήκαμε στη λογική να κάνουμε γενικούς γραμματείς και διευθυντές με κριτήρια τα προσόντα τους», υποστηρίζοντας τη θέση πως οι θεσμοί του κράτους έπρεπε να στελεχωθούν μόνο με πρόσωπα που είναι πιστά στο κόμμα.

«Εμείς κάναμε διάφορες τομές που δεν ξέρω αν άξιζαν τον κόπο, κάναμε να γινονται οι γραμματείς και οι διευθυντές αυτοί που θα χαν τα προσόντα, ενώ είναι γνωστό πως οταν θες να κανεις την πολιτική σου, πρέπει να έχουμε ανθρώπους δικούς μας, να μπορούμε επί τόπου να τους επηρεάζουμε. Δηλαδή εγώ έχω κάτσει και έχω σκεφτεί ότι τι έκανε το ΠΑΣΟΚ για να κυριαρχήσει το 1981 και γιατί τότε η Ν.Δ μιλούσε για πρασινοφρουρούς. Είχανε ρίξει όλο το κόμμα μέσα σε όλους τους θεσμούς και προσπαθούσαν πραγματικά να τους ανατρέψουνε μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Αυτό ειναι νομίζω το μάθημα».

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του CNN: Ομολόγησε την απόκρυψη σχέσης με συνεργάτιδά του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: