Ψυχροπολεμικό κλίμα παντού: ΗΠΑ και Ρωσία αδειάζουν όλο και περισσότερο τις πρεσβείες τους

H αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα. ΕPA/YURI KOCHETKOV




ΗΠΑ και Ρωσία μειώνουν η κάθε μια το προσωπικό στην πρεσβεία της στην άλλη.

Ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ δήλωσε πως Αμερικανοί διπλωμάτες φεύγουν από τη Ρωσία, σύμφωνα με αιτήματα της Μόσχας, με τη μείωση του προσωπικού της πρεσβείας να συνεχίζεται λόγω των ενεργειών της Ουάσινγκτον.

“Η αμερικανική πλευρά ακολουθεί τις οδηγίες μας. Δυστυχώς η διαδικασία της μείωσης του αριθμού των υπαλλήλων και στις δυο πλευρές συνεχίζεται. Αυτό δεν αποτελεί επιλογή μας, αλλά οι άνθρωποι από την αμερικανική πρεσβεία φεύγουν ακολουθώντας τις απαιτήσεις που παρουσιάσαμε”, ανέφερε.

Νωρίτερα, ο Ρώσος Πρέσβης στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ, δήλωσε πως μόνο 184 υπάλληλοι παρέμειναν στη ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, αφού που ακόμα μια ομάδα έφυγε από τη χώρα στις 30 Ιανουαρίου, λόγω του ότι η αμερικανική πλευρά μείωσε την παραμονή των Ρώσων διπλωμάτων σε τρία χρόνια.

Ενωρίτερα, απάντηση σε κυρώσεις της Ουάσινγκτον κατά της Ρωσίας και στην απομάκρυνση Ρώσων διπλωμάτων, η Μόσχα εισήγαγε μια απαγόρευση στην πρόσληψη Ρώσων και πολιτών τρίτων χωρών από την αμερικανική πρεσβεία στη Ρωσία.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, TASS
Ρωσία, Μόσχα

Ενα κόκκινο θαυμαστικό (για τον Ναβάλνι) επέφερε 15 μέρες φυλάκιση σε Ρωσίδα ακτιβίστρια…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: