Πρώτη Φινλανδική απάντηση στη Μόσχα: Έχουμε διαλέξει προ πολλού ομάδα, το ΝΑΤΟ

File photo: “Δεν είναι ουδέτερη η Φινλανδία” δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός Αλεξάντερ Στουμπ. Screenshot via YouTube/BBC Newsnight




Ο πρώην Πρωθυπουργός της Φινλανδία Αλεξάντερ Στουμπ δήλωσε στο βρετανικό Sky News ότι η χώρα του «δεν είναι ουδέτερη», καθώς έχει προ πολλού επιλέξει «ποδοσφαιρική ομάδα», δηλαδή «το ΝΑΤΟ».

Απαντούσε με αυτόν τρόπο στην απειλή της Μόσχας πως ενδεχόμενη ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα επέσυρε στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες για τις δύο χώρες.

Σημείωσε ότι η χώρα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης  και έχει στενή συνεργασία με το ΝΑΤΟ, με τις ένοπλες δυνάμεις της μάλιστα να είναι πιο «συμβατές» με τα οπλικά συστήματα του ΝΑΤΟ ακόμα και από νυν χώρες-μέλη της Συμμαχίας.

Ο Στουμπ είπε επίσης πως η στρατηγική του Προέδρου Πούτιν είναι ένα «κολοσσιαίο λάθος» που οδηγεί τη Ρωσία σε πλήρη διεθνή απομόνωση και παράλληλα «έχει ενώσει τη Δύση, έχει αναζωογονήσει το ΝΑΤΟ και έχει δώσει στο ΝΑΤΟ μια νέα αίσθηση σκοπού», επομένως «το μακροπρόθεσμο μέλλον μοιάζει ζοφερό για τον ίδιο».

Εκτίμησε μάλιστα ότι η εισβολή στην Ουκρανία σηματοδοτεί «δυνητικά την αρχή του τέλος για τον Πρόεδρο Πούτιν και το καθεστώς του», με την αλλαγή καθεστώτος να πρέπει να γίνει εκ των έσω.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Θανάσης Γκαβός/ΘΝΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Παγκόσμιος νταβατζής ο Πούτιν: Απειλεί Φινλανδία και Σουηδία αν ενταχθούν στο ΝΑΤΟ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: