Νίκος Σοφιανός: Η Ελλάδα να απεμπλακεί από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

File Photo: Το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΚΙΑΣ μέσω ΚΥΠΕ




«Αντιμετωπίζουμε την κλιμάκωση της πολεμικής αναμέτρησης που είναι σε εξέλιξη όλο αυτό το διάστημα από την πλευρά των αμερικανοΝΑΤΟϊκών και της Ρωσίας στα εδάφη της Ουκρανίας.

Μία κλιμάκωση που καλύφθηκε με ρεσιτάλ αντικομμουνισμού από τον Πούτιν για να δικαιολογήσει τους δικούς του σχεδιασμούς, αλλά το κρίσιμο για εμάς είναι ότι η Ελλάδα εμπλέκεται άμεσα σε αυτούς τους πολεμικούς σχεδιασμούς, γι’ αυτό και το αίτημα της απεμπλοκής από τα σενάρια πολέμου, από τις ενέργειες περί κυρώσεων στις οποίες πρωτοστατούν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι το μείζον.

Η Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον να εμπλακεί σε ένα πόλεμο που ξεκίνησε με την απροκάλυπτη παρέμβαση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και την κλιμάκωση εκ μέρους της Ρωσίας για να εδραιωθεί στην περιοχή», επισήμανε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας σήμερα στον τ/σ ΑΝΤ1.

Όπως εξήγησε, ερωτηθείς σχετικά, «η Ελλάδα εμπλέκεται με τη συμμετοχή στις πολεμικές προετοιμασίες του ΝΑΤΟ, με τη χρήση της Αλεξανδρούπολης και των άλλων βάσεων, με την υποκρισία των κυρώσεων». Επισήμανε την υποκρισία των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ για το διεθνές δίκαιο «που το θυμούνται «αλά καρτ», όπως στην Ουκρανία, όχι όμως στα κατεχόμενα στην Κύπρο ή τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη». Σημείωσε ακόμα ότι ο λαός θα πληρώσει με νέα ενεργειακή φτώχεια «για να περάσει το σχέδιο των ΗΠΑ να αντικαταστήσει το δικό τους φυσικό αέριο, το φυσικό αέριο της Ρωσίας».

«Η πολιτική της άμεσης εμπλοκής την οποία ανακοίνωσε η κυβέρνηση, στήριξε ανοιχτά και ο ΣΥΡΙΖΑ με την χθεσινή του ανακοίνωση που δεν είπε μια κουβέντα για την απεμπλοκή της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, τους πολεμικούς σχεδιασμούς, την κλιμάκωση των κυρώσεων, τη χρήση εδαφών μας για προώθηση ΝΑΤΟικών στρατευμάτων» τόνισε ο Ν. Σοφιανός.

«Η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ υπονομεύει την εθνική μας κυριαρχία με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τη σύμμαχο στο ΝΑΤΟ Τουρκία που αμφισβητεί τη κυριαρχία των ελληνικών νησιών» επισήμανε ο Ν. Σοφιανός, σημειώνοντας πως «το κύριο και κρίσιμο αίτημα σήμερα, είναι η Ελλάδα να απεμπλακεί από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Δραστηριοποίηση της Ελλάδας στην Υποσαχάρια Αφρική: Ο Νίκος Δένδιας σε Σενεγάλη και Πράσινο Ακρωτήριο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: