Νέα πρόκληση στο Αιγαίο: Υπερπτήσεις από τουρκικό drone πάνω από τη νησίδα Αστακίδα στην Κάσο και Κανδελιούσσα στη Νίσυρο

FILE PHOTO: Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Anka. PHOTO via tusas, Turkish Aerospace




Μια ακόμη προκλητική ενέργεια της Τουρκίας έρχεται να προστεθεί στις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου τις τελευταίες ημέρες.

Το πρωί της Κυριακής και ώρα 09:17, ένα μη επανδρωμένο Α/Φ UAV πραγματοποίησε υπερπτήση άνωθεν της νησίδας Αστακίδας, δίπλα στην Κάσο, στα 19.000 πόδια.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

Tο ίδιο μη επανδρωμένο Α/Φ UAV πραγματοποίησε υπερπτήση και άνωθεν της νησίδας Κανδελιούσσας στη Νίσυρο στα 19.000 πόδια.

Στις 15.44 το ίδιο μη επανδρωμένο  A/Φ UAV  πραγματοποίησε υπερπτήση άνωθεν νησίδας Κανδελιούσσας στα 19.00 πόδια, και στις 18:27το ίδιο ύψος.

Οπως έγραφε το HELLAS JOURNAL Τούρκοι αναβαθμίζουν τις προκλητικές ενέργειές τους στον ουρανό του Αιγαίου με την αύξηση των παραβιάσεων από Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη.

Προ ημερών η Άγκυρα θέλησε να δείξει πως είναι ικανή ταυτόχρονα να χειρίζεται τρία UAV’s ΑΝΚΑ τα οποία ουσιαστικά έκοψαν «σουβλάκι», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά από στρατιωτικές πηγές, τον ουρανό του Αιγαίου στη μέση.

Τα τρία UAV’s ξεκίνησαν τις πορείες τους με πρόφαση τουρκική άσκηση έρευνας- διάσωσης, με το πρώτο να εισέρχεται παρανόμως στο FIR Αθηνών και τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, από γνώριμο «δρομολόγιο» που χρησιμοποιούν κατά τις έκνομες ενέργειές τους στο κεντρικό- ανατολικό Αιγαίο και τα τουρκικά F-16. Πύλη εξόδου γι’ αυτό το Μη Επανδρωμένο, ιδιαίτερα γνωστή, βορειοανατολικά των Ελληνικών ακριτικών νησιών.

Τ’ άλλα δυο όμως αφού «εισέβαλαν» στον ουρανό που ελέγχει βάση διεθνών συνθηκών η Αθήνα, κινήθηκαν νότια της Ρόδου, έφτασαν στην Κάρπαθο κι από εκεί με βόρεια πορεία ξεκίνησαν ένα pattern καταμεσής του ουρανού του Αιγαίου ακόμη και μέσα στη νύχτα.

Μετά τις αρχικές παράνομες πτήσεις στο όριο του FIR Αθηνών, οι Τούρκοι όπως επισημαίνεται από στρατιωτικές πηγές, προχώρησαν λίγο πιο προσεκτικά, σε σημεία διεθνούς Εναέριου χώρου νότια της Ρόδου.

Νέες πτήσεις πάνω απο την Κανδελιούσσα Νισύρου, από τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: