Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Νέα απολογία Λιβανού και υποσχέσεις Γεωργαντά στην τελετή παράδοσης- παραλαβής

Ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιος Γεωργαντάς και ο απερχόμενος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός στην τελετή παράδοσης παραλαβής ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σε απολογισμό του έργου του, με εκτενείς αναφορές στο περιστατικό που οδήγησε στην έξοδό του από το κυβερνητικό σχήμα, προχώρησε ο Σπήλιος Λιβανός.

Μήνυμα ότι η πόρτα του υπουργείου είναι ανοιχτή στους αγρότες και η κυβερνητική πολιτική έχει συνέχεια έστειλε ο Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο απερχόμενος υπουργός Σπήλιος Λιβανός απολογήθηκε ειλικρινά -όπως είπε- για το περιστατικό στη Σπάρτη που τον οδήγησε σε παραίτηση.

Παραδέχτηκε ότι θα έπρεπε να ήταν πιο επικριτικός στις δηλώσεις του Δημάρχου Σπάρτης και ότι προσπάθησε με τη λέξη «εποποιία» που είπε ειρωνικά, να υπερκεράσει εκείνες τις δύσκολες στιγμές. Χρειαζόταν πιο καταδικαστική αντιμετώπιση, κατέληξε ο Σπήλιος Λιβανός.

Αναφερόμενος στο έργο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τόνισε ότι επί πανδημίας οι αγρότες στηρίχθηκαν με πάνω από 1 δισ. ευρώ και εξασφαλίστηκαν περισσότερα από 22 δισ. ευρώ από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική μέχρι το 2027 και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο νέος υπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, απευθυνόμενος στον προκάτοχό του, είπε ότι σαφώς υπάρχουν δύσκολες ανθρώπινες στιγμές, αλλά μετά την αυτοκριτική του και την ειλικρινή του τοποθέτηση θα μπορέσει να συνεχίσει.

Ο κ. Γεωργαντάς απηύθυνε πρόσκληση στους αγρότες, λέγοντας ότι η πόρτα του υπουργείου θα είναι πάντα ανοιχτή. Σημείωσε ότι σε αυτή την ενεργειακή κρίση οι αγρότες δεν είναι μόνοι τους.

Το κράτος είναι παρόν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ως προτεραιότητα τη στήριξη του αγροτικού κόσμου, κατέληξε ο νέος υπουργός.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Χρήστος Σταϊκούρας: Η οικονομία εξέπεμψε ισχυρό σήμα το 2021 και θα έχουμε ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης το 2022

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: