Υπόθεση Novartis: Η Ελένη Τουλουπάκη πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τον Μάρτιο

File photo: H εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη , ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ




Για τις 2 Μαρτίου πήρε προθεσμία η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, προκειμένου να απολογηθεί στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Novartis με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η κα Τουλουπάκη, η οποία είναι αντιμέτωπη με το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας, αλλά και σειρά πλημμεληματικών πράξεων, μεταξύ των οποίων αυτό της παράβασης καθήκοντος, ζήτησε και έλαβε προθεσμία από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπισή της.

Η εισαγγελική λειτουργός από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις κατηγορίες που της αποδίδονται, ενώ σε πρόσφατη δήλωση της έκανε λόγο σε πιέσεις και επιθέσεις με στόχο να μην προχωρήσει η έρευνα για την φαρμακοβιομηχανία. Η κα Τουλουπάκη αναφέρθηκε σε καταπάτηση κάθε έννοιας κράτους δικαίου και διάκρισης εξουσιών, επισημαίνοντας πως δεν υπέκυψε σε πιέσεις. Μάλιστα, χαρακτήρισε «τίτλο τιμής» την κλήση της σε απολογία σημειώνοντας: «Δεν φοβάμαι τίποτα».

Δίκη Λιγνάδη: Διακοπή για τις 25 Φεβρουαρίου λόγω φόρτου εργασίας του συνηγόρου του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: