Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τετάρτης

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Οι διεργασίες για τις προεδρικές, οι επαφές Κασουλίδη στην Ουάσινγκτον και οι προτάσεις ΑΚΕΛ για την ηλεκτρική ενέργεια είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Επίσης προβάλλονται οι νέες χαλαρώσεις στα μέτρα για τον κορωναϊό και η κατάσταση στα γηροκομεία και η συνάντηση του ειδικού αντιπροσώπου των ΗΕ με τους δύο ηγέτες στην Κύπρο.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ειρήνη τέλος» και γράφει ότι στο ΑΚΕΛ διασαλεύθηκε το πολύχρονο κλίμα με αφορμή τον Παμπορίδη και ότι η Ειρήνη Χαραλαμπίδου έχει εκφράζει αντίθετη άποψη ενώ ο ΓΓ του κόμματος είναι ενοχλημένος.

Αλλού γράφει ότι σφοδρές διαφωνίες προκαλεί ο σχεδιασμός κυκλικού κόμβου στη Λεμεσό. Η «Α» σε άλλο θέμα αναφέρει πως η Ελεγκτική Υπηρεσία θεωρεί ότι το δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο αλλά ανησυχητικά ψηλό.

«Με άδεια του Υπ.Υγείας φροντιστές θετικοί στην Covid εργάζονται σε γηροκομεία» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που γράφει ότι έγινε καταγγελία στην Αστυνομία αλλά δεν έγινε περαιτέρω ενέργεια μετά από επιστολή του Υπουργείου.

Αλλού αναφέρεται σε νέα δεδομένα στην υπόθεση της Βρετανίδας που αθωώθηκε από το Ανώτατο. Ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στο θέμα που προέκυψε με την χωρητικότητα του νέου γηπέδου Λεμεσού.

Με τίτλο «Κόκκινη κάρτα στην Ειρήνη» στο κύριο θέμα του ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει ότι άνοιξαν μέτωπο στο όνομα του Παμπορίδη το ΑΚΕΛ και οι Νέες Δυνάμεις. Αναφέρει αλλού ότι έρχονται κάμερες τροχαίας και από τους Δήμους με αφορμή και τα παρατράγουδα στη Λεωφόρο Μακαρείου. Ο «Φ» αλλού γράφει ότι μοιράστηκε στα δύο η παραλία στην Ακτή Κυβερνήτη από τις έντονες βροχές.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Δεν μένει στην κριτική το ΑΚΕΛ…προτάσεις για το κόστος ηλεκτρισμού» και αναφέρεται σε προτάσεις του κόμματος όπως κατατέθηκαν χθες στη συνάντηση στο Προεδρικό.

Αλλού γράφει ότι οι γονείς αναζητούν αναθεώρηση της ύλης των εξετάσεων Β’ τετραμήνου. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι σε οικονομική ασφυξία είναι πολλοί πολίτες λόγω καθυστερήσεων σε καταβολές επιδομάτων.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «’Δεν τίθεται θέμα’ διορισμού νέου απεσταλμένου του ΓΓ ΟΗΕ» και αναφέρεται στην συνάντηση του Κόλιν Στιούαρτ, ειδικού αντιπροσώπου του ΓΓ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη χθες και στις επαφές Κασουλίδη στις ΗΠΑ.

Αλλού γράφει για διαδικτυακή συλλογή υπογραφών με αίτημα την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου εξαιτίας της στάσης του για τους ανεμβολίαστους ιερείς. Επίσης προβάλλει την συνάντηση ΑΚΕΛ με Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ενέργεια.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Δάνεια 3,5 δις. ευρώ βρήκαν αγοραστές» και αναφέρεται στη μείωση των ΜΕΔ και στα ταμεία που θα τα αγοράσουν.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην οικονομική αξιολόγηση της Ελλάδας από διεθνείς οίκους. Προβάλλει επίσης το θέμα των κρυπτονομισμάτων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Αγωγός, πλοίο ή και τα δύο για την εξαγωγή του φυσικού αερίου της Κύπρου, λέει εκπρόσωπος της ExxonMobil

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: