Η επισκόπηση του Κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Οι απειλές για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η πρόταξη των ΜΟΕ έναντι των κυρώσεων στο Κυπριακό και η μη εκταμίευση της πρώτης δόσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Ανάκαμψης  είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλονται στον κυπριακό Τύπο τη Δευτέρα.

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Οποιαδήποτε μέρα η Ρωσική εισβολή», αναφέροντας ότι σύμφωνα με τις ΗΠΑ ο κίνδυνος ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία είναι επικείμενος, ενώ οι κυρώσεις που θα επιβληθούν στη Μόσχα θα είναι παραλυτικές.

Αλλού, γίνεται αναφορά στην πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη προς ΗΕ, ΗΠΑ και ΕΕ και λέει ότι παραμένει το αίτημα για κυρώσεις, ενώ τα ΜΟΕ είναι άλλο θέμα. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Ερσίν Τατάρ έκανε αναφορά στην Εκκλησία της Κύπρου, ότι βλέπει την Κύπρο ως ελληνικό νησί.

Η εφημερίδα «Πολίτης» στο κύριο θέμα της αναφέρει «Στην κόψη του ξυραφιού η τύχη της πρώτης δόσης», αναφορικά με την εκταμίευση της πρώτης δόσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Ανάκαμψης, καθώς δεν έχουν κλείσει όλα τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των €97,7 εκ.

Αλλού, προβάλλεται συνέντευξη του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή στην εφημερίδα, ο οποίος αναφέρει ότι ο καταλληλότερος υποψήφιος είναι ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε άλλο σημείο, στο πρωτοσέλιδο, γίνεται αναφορά στις εθελόντριες της Εθνικής Φρουράς, οι οποίες βγαίνουν στον δρόμο απαιτώντας άρση της αδικίας, αφού έχουν αναγνωριστεί ως θύματα δυσμενούς διάκρισης λόγω φύλου.

«Ο Φιλελεύθερος» αφιερώνει το κύριο θέμα του στο Κυπριακό, με τίτλο «Πρώτη επιλογή είναι τα ΜΟΕ», αναφέροντας ότι τα μέτρα κατά της Τουρκίας μπαίνουν στο ψυγείο μέχρι νεωτέρας, ενώ ο Πρόεδρος και ο Υπουργός Εξωτερικών ενημερώνουν σχετικά τους κύριους εταίρους στην ΕΕ.

Η κύρια φωτογραφία του πρωτοσέλιδου αφορά την Ουκρανία, αναφέροντας ότι η κατάσταση παραμένει τεταμένη, με τις δυτικές χώρες να εντείνουν τις προειδοποιήσεις τους για ρωσική εισβολή. Αλλού, αναφέρεται σε μεγάλες ποινές σε όσους παραβιάζουν τη νομοθεσία που αφορά το Ταμείο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η εφημερίδα «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Αυξήσεις-φωτιά και στα ενοίκια στο λιμάνι Λεμεσού», αναφέροντας ότι οι ιδιώτες ενοικιάζουν πίσω τα υποστατικά που πήραν με ρήτρες για αυξήσεις 16,6%.

Γίνεται επίσης λόγος για ανορθόδοξες πρακτικές και παράξενους όρους στα συμβόλαια ιδιωτικοποίησης.

Σε άλλο θέμα γίνεται αναφορά στους ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ, αναφέροντας ότι είναι η φωνή της διεκδίκησης στις Βρυξέλλες για την Κύπρο και την κοινωνία. Αλλού, γίνεται αναφορά στο θέμα για τον παιδικό καρκίνο και τις προκλήσεις που χρειάζονται για να νικηθεί.

Με πληροφορίες από KYΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Παίζεται περίεργο παιγνίδι με τα ΜΟΕ: Ένδειξη θετικού βήματος, λέει ο Αναστασιάδης… Και οι κυρώσεις;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: