Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Οι νέες αποφάσεις για το θέμα των μέτρων κατά του κορωναϊού στην Κύπρο και οι ενδεχόμενες χαλαρώσεις, η μεγάλη αύξηση στο κόστος των ρύπων που επιβαρύνει την ΑΗΚ, η συζήτηση στη Βουλή για σεξισμό στον χειρισμό της υπόθεσης βιασμού 19χρονης Βρετανίδας και η αναμενόμενη επίθεση της Ρωσία στην Ουκρανία, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Τρίτης.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η Ρωσία θα μας επιτεθεί την Τετάρτη» αναφέρεται σε δραματικό διάγγελμα του Ουκρανού προέδρου. Αλλού αναφέρεται στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών στη Βουλή για το θέμα του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, ο οποίος ανέφερε στα κόμματα ότι εσείς ψηφίσατε το νόμο, εσείς τον καταγγείλατε στην Κομισιόν. Σε άλλο θέμα γράφει για επίθεση σε βάρος διανομέα φαγητού και τραυματισμό του από ανήλικους.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Αναζητούν ‘εμβόλιο’ για τους ανεμβολίαστους», γράφει ότι πολιτική θα είναι η απόφαση για τα μέτρα που αφορούν πολίτες που αρνούνται να εμβολιαστούν. Αλλού αναφέρεται σε εξελίξεις στην υπόθεση της τρομοκρατίας με φόντο τις διαφορές Ισραήλ και Ιράν, αφού ο 6ος κατηγορούμενος έγινε μάρτυρας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε στοιχεία για 100 χτυπημένα οχήματα από λειτουργούς του ΤΟΜ.

Ο «Φιλελεύθερος», στο κύριο του θέμα με τίτλο «Χαλάρωση για ανεμβολίαστους» αναφέρεται σε αλλαγές και στην επίδειξη SafePass αναλόγως χώρου και σε ποιους απευθύνεται η τέταρτη δόση του εμβολίου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι έβαλε αντιοχλαγωγικούς ανθώνες στη Βουλή η Πρόεδρός της, Αννίτα Δημητρίου. Αλλού γράφει ότι προς νέες συλλήψεις οδηγείται η Αστυνομία για την κομπίνα με τα οχήματα, αφού ξεπέρασαν τα 10 τα ύποπτα αυτοκίνητα που εξετάζονται από το ΤΑΕ Αρχηγείου.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η κωλυσιεργία της κυβέρνησης φορτώνει το κόστος των ρύπων στους καταναλωτές», αναφέρει ότι ασήκωτο βάρος είναι οι ρύποι για την ΑΗΚ, ενώ έρχεται τσουνάμι αυξήσεων στις τιμές του ρεύματος. Αλλού γράφει ότι στερούν από ολόκληρη γενιά το δικαίωμα ιδιόκτητης κατοικίας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε κάκιστη συμφωνία και συγκάλυψη στο λιμάνι Λεμεσού.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Οι βουλευτές πιέζουν την Αστυνομία για την υπόθεση βιασμού της Αγίας Νάπας», γράφει ότι όπως λέχθηκε στη Βουλή ο χειρισμός της υπόθεσης τονίζει τον συστημικό σεξισμό εντός της αστυνομίας και του συστήματος δικαιοσύνης. Αλλού γράφει ότι η σαύρα που απαντάται στην Κύπρο είναι μοναδικό είδος. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε διερεύνηση για τον ξαφνικό θάνατο γυναίκας που εμβολιάστηκε πρόσφατα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Θάλεια Νεοφύτου
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση του Κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: