Οι επενδυτές δεν θεωρούν πιθανή τη ρωσική εισβολή: Αν η Ρωσία επιτεθεί θα καταρρεύσουν οι αγορές

File photo: Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν βάλλει κατά της Κομισιόν για τις τιμές φυσικού αερίου. EPA, ALEXEI DRUZHININ, KREMLIN POOL, SPUTNIK μέσω ΚΥΠΕ




Ανάλυση της Anna Hirtenstein στην εφημερίδα Wall Street Journal υποστηρίζει ότι οι επενδυτές και εν γένει η αγορά δεν θεωρούν πιθανή την σύγκρουση στην Ουκρανία, όμως αν αυτή συμβεί τότε θα σημειωθεί μεγάλη πτώση των αγορών.

Το ρωσικό ρούβλι και το ουκρανικό νόμισμα hryvnia σημείωσαν τις τελευταίες μέρες άνοδο 3% και 1,5% έναντι του δολαρίου, εξέλιξη που αντικατροπτίζει τις εκτιμήσεις των επενδυτών ότι δεν θα υπάρξει τελικά ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Παρά τις ενδείξεις εισβολής που συνιστούν η συνεχιζόμενη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα, οι επενδυτές βασίζονται περισσότερο στην ρωσική διαβεβαίωση περί μη πρόθεσης εισβολής.

ΠΗΓΗ: Wall Street Journal Investors Bet Ukraine-Russia War Will Be Averted

  • Προειδοποίηση σε Δυτικούς πολίτες να εγκαταλείψουν την Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους προέτρεψαν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν την Ουκρανία άμεσα για να αποφύγουν μια ρωσική εισβολή, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής αεροπορικής επίθεσης, που η Ουάσιγκτον δήλωσε ότι θα μπορούσε να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Μόσχα κατηγόρησε τα δυτικά έθνη ότι διαδίδουν ψέματα για να αποσπάσουν την προσοχή από τις δικές τους επιθετικές πράξεις.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, ενώ πιέζουν για διπλωματική λύση, δήλωσαν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εισβάλει πριν από την ολοκλήρωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στις 20 Φεβρουαρίου και μπορεί να επιδιώξει να καταλάβει την πρωτεύουσα της Ουκρανίας και άλλες πόλεις.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan δήλωσε ότι οι Αμερικανοί δεν θα πρέπει να περιμένουν στρατιωτική εκκένωση και θα πρέπει να φύγουν εντός 48 ωρών. «Εάν προχωρήσει μια ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, είναι πιθανό να ξεκινήσει με αεροπορικούς βομβαρδισμούς και πυραυλικές επιθέσεις που θα μπορούσαν προφανώς να σκοτώσουν αμάχους ανεξαρτήτως εθνικότητας», πρόσθεσε.

Η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Βρετανία, η Ιαπωνία, η Λετονία, η Νορβηγία και η Ολλανδία έχουν ζητήσει από τους πολίτες τους να φύγουν από την Ουκρανία. 

ΠΗΓΗ: Reuters – U.S. and allies tell citizens to leave Ukraine as Russia could invade ‘at any time’

Ο κύβος ερρίφθη; Οι πάντες στην Ουάσιγκτον πιστεύουν ότι ο κ. Πούτιν θα κτυπήσει την Ουκρανία: Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: