Γκάφα της Βρετανίδας ΥΠΕΞ, “βούτυρο στο ψωμί” του Κρεμλίνου: Σκουπίδια και κλασική ρωσική προπαγάνδα, λέει το Λονδίνο

File photo: Από την συνάντηση που είχαν στη Μόσχα οι υπουργοί Εξωτερικών Βρετανίας και Ρωσίας, Τρας και Λαβρόφ, για το Ουκρανικό. EPA/RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY HANDOUT MANDATORY CREDIT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Το Κρεμλίνο επικαλέστηκε σήμερα γεωγραφική γκάφα της Βρετανίδας υπουργού Εξωτερικών Λιζ Τρας για να υποστηρίξει ότι οι δυτικοί ηγέτες γνωρίζουν ελάχιστα σε σχέση με το Ουκρανικό – τον πυρήνα της τρέχουσας αντιπαράθεσης Ανατολής Δύσης.

“Αυτή είναι η πραγματικότητα μέσα στην οποία είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε τη θέση μας”, δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες, στις οποίες μετέχουν η Γαλλία και η Γερμανία, για την επίλυση της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα χθες, Πέμπτη.

Η ρωσική εφημερίδα Kommersant έγραψε, επικαλούμενη δυο διπλωματικές πηγές,  ότι  κατά την κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση που είχαν χθες οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και η Βρετανίδα  ομόλογός του Λιζ Τρας, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας ρώτησε την ομόλογό του  αν αναγνωρίζει την ρωσική κυριαρχία επί του Ροστόφ και του Βορονέζ -δύο περιοχές στο νότιο τμήμα της Ρωσίας, όπου συγκεντρώνονται οι ρωσικές δυνάμεις.

Η εφημερίδα Kommersant αναφέρει ότι η Τρας απάντησε πως η Βρετανία δεν θα τις αναγνωρίσει ποτέ ως ρωσικές και χρειάστηκε να τη διορθώσει ο πρεσβευτής της.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε αργότερα σε άλλη ρωσική εφημερίδα, η Τρας δήλωσε ότι θεώρησε εσφαλμένα πως ο Λαβρόφ αναφερόταν σε ουκρανικές επαρχίες.

Η αντίδραση του Λονδίνου: σκουπίδια και ρωσική προπαγάνδα…

Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας παράκουσε όταν ο Ρώσος ομόλογός της Σεργκέι Λαβρόφ τη ρώτησε σχετικά με την κυριαρχία δύο ρωσικών περιοχών κατά τις κεκλεισμένων των θυρών συνομιλίες που είχαν χθες, Πέμπτη, δήλωσε βρετανική πηγή, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του Κρεμλίνου ότι το λάθος αυτό δείχνει πόσο λίγο ενημερωμένη είναι η Δύση σχετικά με το θέμα της Ουκρανίας.

“Αυτά είναι εντελώς σκουπίδια και κλασική ρωσική προπαγάνδα”, τόνισε η βρετανική πηγή, αντιδρώντας στα σχόλια που έκανε λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Μπλίνκεν: Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μπορεί να αρχίσει ανά πάσα στιγμή

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: