Έλον Μασκ για Ουκρανία: Δορυφορική στήριξη και αποστολή τερματικών για το κατεστραμμένο λόγω ρωσικής εισβολής διαδίκτυο

FILE PHOTO: Ο Έλον Μασκ. EPA, ULISES RUIZ BASURTO




Ο δισεκατομμυριούχος της SpaceX, Έλον Μασκ , ανακοίνωσε σήμερα  ότι η δορυφορική ευρυζωνική υπηρεσία Starlink της εταιρείας του είναι διαθέσιμη στην Ουκρανία και η SpaceX στέλνει περισσότερα τερματικά στη χώρα, καθώς  το διαδίκτυο έχει διακοπεί λόγω της ρωσικής εισβολής.

  •  “Η υπηρεσία Starlink είναι πλέον ενεργή στην Ουκρανία. Περισσότερα τερματικά καθ’ οδόν”, έγραψε ο Μασκ στο Twitter.

Πρόκειται για απάντηση του Μασκ σε ένα tweet κυβερνητικού αξιωματούχου της Ουκρανίας που ζήτησε του ζήτησε να παράσχει στην εμπόλεμη χώρα σταθμούς Starlink.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος γράφει στην ανάρτησή του:

«@elonmusk, ενώ προσπαθείς να αποικίσεις τον Άρη — η Ρωσία προσπαθεί να καταλάβει την Ουκρανία! Ενώ οι πύραυλοί σας προσγειώνονται επιτυχώς από το διάστημα — οι ρωσικοί πύραυλοι επιτίθενται σε ουκρανούς πολίτες!», έγραψε στο Twitter ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας, Μιχαΐλο Φεντόροφ.

  •  Η σύνδεση στο Διαδίκτυο στην Ουκρανία έχει επηρεαστεί από τη ρωσική εισβολή, ιδιαίτερα στο νότιο και ανατολικό τμήμα της χώρας όπου οι μάχες ήταν πιο σφοδρές, δήλωσαν το Σάββατο οι παρατηρητές του Διαδικτύου.

Αν και είναι εξαιρετικά δαπανηρή η ανάπτυξη, η δορυφορική τεχνολογία μπορεί να παρέχει Διαδίκτυο σε άτομα που ζουν σε αγροτικά ή δύσκολα στην εξυπηρέτηση μέρη όπου δεν φτάνουν τα καλώδια οπτικών ινών και οι πύργοι κινητής τηλεφωνίας. Η τεχνολογία αυτή μπορεί επίσης να είναι ένα κρίσιμο backstop όταν τυφώνες ή άλλες φυσικές καταστροφές διαταράσσουν την επικοινωνία.

Ο Μασκ είχε δηλώσει στις 15 Ιανουαρίου ότι η SpaceX είχε ενεργούς 1.469 δορυφόρους Starlink και 272 θα μετακινηθούν σύντομα σε επιχειρησιακές τροχιές.

Πηγή: Jerusalem Post

 

Παράπλευρη απώλεια ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός; Eκτός ελέγχου, εάν διακοπεί η συνεργασία Ρωσίας – ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: