Δι’ ασήμαντον αφορμή η επίθεση στους ομογενείς στην Ουκρανία: Υπό την επήρεια βότκας οι δράστες * Κρατούνται 3 στρατιώτες

File photo: Ουκρανοί στρατιώτες στη διάρκεια άσκησης σε χωριό της Ουκρανίας. EPA, OLEG PETRASYUK




Απ’ ό,τι φαίνεται από τις πληροφορίες που έρχονται από την Ουκρανία, τουλάχιστον ένας ομογενής έχασαν τη ζωή τους από πυρά στρατιωτών που είχαν καταναλώσει ποσότητες βότκας και εξεμάνησαν για ασήμαντη αφορμή.

Οι τρεις στρατιώτες βρίσκονται υπό κράτηση και τα όπλα τους κατασχέθηκαν, ενώ σοβαρά τραυματισμένοι νοσηλεύονται άλλοι δυο ομογενείς.

  • Από το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και από πληροφορίες της εκεί ελληνικής παροικίας, επιβεβαιώνεται ότι το θανατηφόρο επεισόδιο δεν έχει καμιά σχέση με την σοβούσα κρίση για το Ουκρανικό.

Το αιματηρό περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής, 13 Φεβρουαρίου, στο χωριό Γράνιτνα, στην περιοχή του Ντονιέτσκ, το οποίο είναι και σημείο επαφής στην Ανατολική Ουκρανία. Το χωριό απέχει 62 χιλιόμετρα από τη Μαριούπολη, η οποία έχει μεγάλη ελληνική κοινότητα.

Μιλώντας στον Realfm ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο, είπε:

«Υπήρχαν δύο παρέες σε ένα μαγαζί. Η μια παρέα, αυτή των Ουκρανών στρατιωτών είχε πιει, ενδεχομένως και η δεύτερη, ωστόσο αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.  Η παρέα των στρατιωτικών είχε κάποιου είδους αψιμαχία με τον καταστηματάρχη, και κάποια στιγμή επενέβησαν άτομα της δεύτερης παρέας μεταξύ των οποίων και άτομα ελληνικής καταγωγής, μέλη της ελληνική κοινότητας. Ακολούθησε σοβαρός καβγάς, κάποιος από τους στρατιωτικούς έβγαλε όπλο και δυο άτομα σκοτώθηκαν».

Όπως είπε στο protothema.gr η πρόεδρος ελληνικών κοινοτήτων Ουκρανίας Αλεξάνδρα Προτσένκο οι πληροφορίες που φθάνουν αναφέρουν ότι οι στρατιώτες ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και πλέον βρίσκονται κρατούμενοι. «Πρέπει να είχαν καταναλώσει ποσότητα βότκας άλλα για ποιο λόγο πυροβόλησαν και τι έγινε ακριβώς δεν ξέρουμε ακόμη».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρεται:

Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.

Εκφράζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων.

 
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.

 Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba, προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: