Απίστευτο διάγγελμα Πούτιν με αναφορές σε Στάλιν και Λένιν: “Αρχαία εδάφη της Ρωσίας η ανατολική Ουκρανία” (video)

Μία γυναίκα παρακολουθεί στην Αγία Πετρούπολη τις δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας. EPA, Anatoly Maltsev




Η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία των δύο αποσχισθεισών περιοχών στην ανατολική Ουκρανία, είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του για την ουκρανική κρίση.

Ήδη ο ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή στο υπουργείο Άμυνας να αναπτύξει ρωσικές «ειρηνευτικές δυνάμεις» στις δύο αποσχισθείσες περιοχές στην ανατολική Ουκρανία, την ανεξαρτησία των οποίων αναγνώρισε νωρίτερα απόψε με διάταγμά του.

Ο ίδιος θα ζητήσει από το κοινοβούλιο να στηρίξει την απόφαση αυτή, πρόσθεσε και κατήγγειλε πως 4 εκατομμύρια άνθρωποι υπόκεινται σε γενοκτονία.

Η ρωσική κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα του Ρώσου προέδρου να υπογράφει διάταγμα με το οποίο αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των δύο αποσκισθεισών περιοχών.

“Κρίνω απαραίτητο να λάβω αυτήν την απόφαση που ήταν ώριμη εδώ και καιρό: Να αναγνωρίσω αμέσως την ανεξαρτησία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ”, είπε.

Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους είπε ότι είναι βέβαιος πως έχει τη στήριξη των Ρώσων πολιτών για την απόφασή του.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατήγγειλε, κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του για την ουκρανική κρίση, ότι αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατασκοπεύουν συνεχώς τη Ρωσία.

Υποστήριξε πως η όλη κατάσταση αποτελεί μια κάλυψη για την ταχεία ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Η ένταξη, μάλιστα, της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί μια άμεση απειλή στην ασφάλεια της Ρωσίας, σύμφωνα με τον ίδιο. Την ίδια ώρα, είπε πως τα κέντρα εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία ισοδυναμούν με στρατιωτικές βάσεις.

Μας είχαν υποσχεθεί ότι το ΝΑΤΟ δεν θα διευρυνθεί, επεσήμανε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους. Όμως, συνέβη το αντίθετο.

Όπως τόνισε ο Πούτιν, είδαμε πέντε κύματα διεύρυνσης του ΝΑΤΟ πρόσφατα. Κατανοούμε, συμπλήρωσε, πως η περαιτέρω διεύρυνση του ΝΑΤΟ αποτελεί ζήτημα χρόνου.

Εξάλλου, ο κίνδυνος ενός ξαφνικού πλήγματος εναντίον της χώρας μας θα αυξηθεί ραγδαία, εάν επεκταθεί το ΝΑΤΟ, είπε ο Πούτιν και η βασική πλατφόρμα ενός πλήγματος εναντίον της Ρωσίας θα είναι η Ουκρανία.

Η Ρωσία, όμως, στηρίζει πάντα τη διπλωματική οδό για την επίλυση των θεμάτων, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν νέους επιθετικούς πυραύλους, κατήγγειλε ο ίδιος, προσθέτοντας πως το ΝΑΤΟ έχει αγνοήσει πλήρως τις ανησυχίες μας. Τα αιτήματα της Ρωσίας στον τομέα της ασφάλειας απορρίφθηκαν, είπε ο Πούτιν.

Εξάλλου, όπως πιστεύει ο Βλαντίμιρ Πούτιν, η Δύση θα επιβάλει έτσι κι αλλιώς κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Το έδαφος για τις κυρώσεις θα βρεθεί ή θα επινοηθεί και δεν θα έχει να κάνει με την Ουκρανία, υποστήριξε.

Σε αυτό το πλαίσιο και η Ρωσία έχει το δικαίωμα να λάβει αντίμετρα. Η Ρωσία έχει κάθε δικαίωμα να προστατεύσει την ασφάλειά της κι αυτό κάνουμε, υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την κυριαρχία μας και τις εθνικές μας αξίες. Αντιθέτως, υποστήριξε ότι η ουκρανική ηγεσία λέει συνεχώς πως δεν επιθυμεί να τηρήσει την ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Οι ουκρανικές δυνάμεις, υπογράμμισε ο Πούτιν, βομβαρδίζουν περιοχές αμάχων στο Ντονμπάς και σκοτώνουν αμάχους, προτού διερωτηθεί «πόσο ακόμη μπορούμε να το ανεχθούμε αυτό;»

 

Στις πρώτες του τοποθετήσεις, ο Πούτιν είπε ότι:

  • Η σύγχρονη Ουκρανία ήταν δημιούργημα της κομμουνιστικής Ρωσίας
  • Η ανατολική Ουκρανία είναι αρχαίο έδαφος της Ρωσίας.
  • Η Ουκρανία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας μας.
  • Η σύγχρονη Ουκρανία δημιουργήθηκε από τον Λένιν, ο οποίος όμως αδίκησε την Ρωσία.
  • Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης το 1991 ήταν μια ληστεία για τη Ρωσία, η οποία βρέθηκε σε πολύ δύσκολη κατάσταση.
  • Η κατάρρευση της ιστορικής Ρωσίας με τη μορφή της Σοβιετικής Ένωσης βρίθσκεται στη συνείδηση των κομμουνιστών.
  • Η Ουκρανία δεν στάθηκε ικανή να επιτύχει ένα σταθερό κρατικό καθεστώς και έτσι ήταν αναγκασμένη να βασίζεται σε ξένες δυνάμεις όπως για παράδειγμα οι Ηνωμένες Πολιτείες.
  • Η σημερινή ουκρανική ηγεσία δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του Ουκρανικού λαού.
  • Η Ουκρανία σήμερα είναι μια αμερικανική αποικία με καθεστώς – μαριονέτα
  • Η ρωσική γλώσσα στην Ουκρανία έχει περιθωριοποιηθεί.
  • Η Ουκρανία διοικείται από ξένες δυνάμεις, κάτι που επηρρεάζει όλα τα επίπεδα των εξουσιών
  • Η Ουκρανία διατηρεί πυρηνικό εξοπλισμό με σοβιετική τεχνογνωσία.
  • Η χώρα έχει πλημμυρίσει με δυτικό εξοπλισμό τους τελευταίους μήνες και αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ είναι παρόντες σε στρατιωτικές ασκήσεις.
  • Η συγκέντρωση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία είναι προετοιμασία για επίθεση στη Ρωσία.
  • Η προοπτική εισδοχής της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ συνιστά ευθεία απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας. 
  • Το Σύνταγμα της Ουκρανίας δεν επιτρέπει ανάπτυξη ξένων δυνάμεων στα εδάφη της.

Ανακεφαλαίωση των βασικών σημείων του διαγγέλματος Πούτιν στο οποίο ανακοίνωσε ότι η Μόσχα θα αναγνωρίσει τις «Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ» ως ανεξάρτητα κράτη:

Στη μακροσκελή ομιλία του, επιτέθηκε κατά της Ουκρανίας, αποκαλώντας την αμερικανική αποικία και καθεστώς μαριονέτας.
Είπε ότι «η Ουκρανία δεν είχε ποτέ παράδοση γνήσιου κράτους» και ότι η σύγχρονη Ουκρανία «δημιουργήθηκε» από τους μπολσεβίκους και τον Λένιν.

Αντιτάχθηκε στην προοτπική να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι αυτό θα λειτουργούσε ως «άμεση απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας».

Επανέλαβε το επιχείρημά ότι το ΝΑΤΟ είχε αγνοήσει τις ανησυχίες της Ρωσίας.

Ολοκλήρωσε λέγοντας ότι η Ρωσία θα αναγνωρίσει τα εδάφη που ελέγχονται από τους αντάρτες, προειδοποιώντας ότι η Ουκρανία πρέπει να σταματήσει να βάλει κατά των ανταρτών ή θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Πούτιν δεν παρείχε στοιχεία και αποδείξεις που τεκμηριώνουν τους περισσότερους από τους ισχυρισμούς του.

Αμέσως μετά, υπέγραψε δύο διατάγματα για την αναγνώριση των υπό απόσχιση οντοτήτων.

Τα έγγραφα αναφέρουν ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα «εκτελούν ειρηνευτικές λειτουργίες» εκεί. Δεν διευκρινίζουν τι ακριβώς θα μπορούσε να σημαίνει αυτό – ειδικοί στην Ουκρανία και τη Ρωσία υποστηρίζουν ότι ο Πούτιν μπορεί πλέον «επίσημα» να στείλει ρωσικά στρατεύματα στις περιοχές της Ουκρανίας που ελέγχονται από τους αντάρτες.

Οι καταληκτικές του αναφορές:

  • Αμερικανικά έγγραφα παρουσιάζουν το στρατηγικό πλάνο για το δικαίωμα των προληπτικών επιθέσεων.
  • Οι υποδομές του ΝΑΤΟ έχουν φτάσει στα Ρωσικά σύνορα.
  • Η απόφαση για την είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ έχει ληφθεί εδώ και καιρό.
  • Προσπαθούν να μας εκβιάσουν με την απειλή κυρώσεων, μπορεί να την βάλουν, δεν θα μπορέσουν όμως να συγκρατήσουν την ανάπτυξη της Ρωσίας.
  • Ο φόβος μιας ξαφνικής επίθεσης εναντίον της χώρας μας αυξάνεται σημαντικά εάν επεκταθεί το ΝΑΤΟ. Η βασική πλατφόρμα για την επίθεση εναντίον της Ρωσίας θα είναι η Ουκρανία.
  • Πολλά αεροδρόμια έχουν οικοδομηθεί κοντά στα σύνορα μας. Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει σειρά επιθετικών πυραύλων.
  • Το ΝΑΤΟ αδιαφόρησε πλήρως για τις ανησυχίες μας. Όλες τα αιτήματα αναφορικά με την ασφάλεια μας, τα απέρριψαν.
  • Θέλουν να επιβάλλουν κυρώσεις χωρίς καμία δικαιολογία. Να πλήξουν την εθνική μας κυριαρχία.
  • Θέλουν να κάνουν έναν πόλεμο ακαριαίο και με πολλά θύματα. Κάθε μέρα βομβαρδίζουν οικισμούς στον Ντονμπάς.
  • Αναγνωρίζω την ανεξαρτησία της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ. Θα έπρεπε να το είχα κάνει από καιρό.
  • Η Ουκρανία είναι αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας μας, είναι αρχαία ρωσική γη.
  • Η σύγχρονη Ουκρανία είναι δημιούργημα των Μπολσεβίκων από την εποχή του Λένιν.
  • Εξαπέλυσε ευθεία απειλή: Είμαστε έτοιμοι να δείξουμε τι σημαίνει μια γνήσια αποκομμουνιστικοποίηση.
  • Η Ρωσία έχει δώσει δάνεια στην Ουκρανία, είχε αναλάβει όλο δημόσιο χρέος της ΕΣΣΔ.
  • Το «πραξικόπημα» του Μαϊντάν υποκινήθηκε από Ουκρανούς ολιγάρχες με την οικονομική ενίσχυση των ΗΠΑ. Αυτό οδήγησε την Ουκρανία σε αδιέξοδο, την έσπρωξε σε εμφύλιο. Κάποιες περιοχές δεν έχουν λεφτά να επιζήσουν.
  • Η Κριμαία πήρε την απόφαση της να είναι με τη Ρωσική Ομοσπονδία.
  • Αν η Ουκρανία αποκτήσει όπλα μαζικής καταστροφής, η παγκόσμια κατάσταση θα αλλάξει δραστικά, δεν μπορούμε να το αγνοούμε αυτό.
  • Θέλουν να κατασκοπεύουν τη Ρωσία από την Ουκρανία. Θέλουν να αυξήσουν το νατοϊκό εκστρατευτικό σώμα στην Ουκρανία. Το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί τα λιμάνια της Ουκρανίας.

Ο Ζελένσκι συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας: O Λαβρόφ ζητά από το Μόναχο να πιέσει το Κίεβο για το Ντονμπάς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: