Ακούς, σύντροφε Σενέρ; Ο Νιαζί διώκεται… Απολαμβάνει την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και την κατοχή…

File Photo: Ο τέως Γενικός Γραματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, με το πουλέν του, τον ευρωβουλευτή Νιαζί Κιζίλγιουρεκ. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Του ΑΛΕΚΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Φιλελεύθερος

Είναι αρκετά προσβλητική η ανακοίνωση του ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, αρχικά προς τους Ελληνοκύπριους που τον διόρισαν και τον εδραίωσαν ως ακαδημαϊκό, έπειτα προς τους δύο (δεξιούς) Προέδρους που τον συμβουλεύονταν και τον διόρισαν σε θεσμικά όργανα του κράτους και εν τέλει προς τους 25.051 που τον ψήφισαν στις εκλογές του 2019.

Μα περισσότερο, αισθανόμαστε ότι η ανακοίνωσή του, στην οποία ισχυρίζεται ότι διώκεται ως Τουρκοκύπριος και «αριστερός», προσβάλλει τους Τουρκοκύπριους που όντως διώκονται από τις τουρκικές εθνικιστικές δυνάμεις, από το ίδιο το τουρκικό καθεστώς και τους εδώ αντιπροσώπους του. Λαμβάνει ρόλο θύματος και κτίζει αφήγημα που δεν ισχύει, για να απαιτήσει ευνοϊκή μεταχείριση.

Διότι ο κύριος Κιζίλγιουρεκ, ξέρει πολύ καλά ότι θα προκαλέσει πάθη, εμφύλια πάθη και θα βασιλέψει μέσα από τη διαίρεση (ελεύθεροι οι συνειρμοί).

  • «Δοξάστε με», θέλει κατ’ ακρίβεια να γράψει, αλλά προτιμά να «δημιουργήσει» ένα πλαίσιο μεσαιωνικό, ψυχροπολεμικό, όπου τάχα οι εθνικιστές θέλουν να τον εξοντώσουν κι ας είναι 27 χρόνια στο ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της (εθνικιστικής) Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία θα του δώσει κι ένα παχυλό εφάπαξ μετά την παρανομία τριών ετών -την οποία ήθελε να συνεχίσει και το ίδιο το Πανεπιστήμιο.

Κι αν δεν ήταν ο Γενικός Ελεγκτής, να διαπιστώσει διασπάθιση δημοσίου χρήματος, ο Κιζίλγιουρεκ θα ήταν διπλοθεσίτης μέχρι το 2024, οπότε και πιθανώς να αξιώσει την επανεκλογή του. Ως άριστος γνώστης της θέσης του, όμως, ο «εθνικός μας Τουρκοκύπριος», διαστέλλεται ξεσπώντας μέσα από ένα κρεσέντο αυταρέσκειας και εγωκεντρισμού, ρευστοποιώντας κάποια σκοτεινή ιδεοληψία για να βρει υποστηρικτές -«θέλουν το κεφάλι μου».

Ανακαλύπτει «υστερική εκστρατεία» εναντίον του και καταγγέλλει μια ολόκληρη κοινωνία, απαιτώντας (όχι ζητώντας) να γίνει διάκριση για λογαριασμό του.

Ακούς, σύντροφε Σενέρ, που μπαινοβγαίνεις στα ψευδοδικαστήρια κάθε βδομάδα, που απειλείται η ζωή σου από τις μαριονέτες του Ερντογάν;

Ακούτε εκεί στα «λευκά κελιά» του Ερντογάν, ακούτε Κούρδοι, ακούς Σελαχαντίν Ντεμιρτάς, ακούτε γυναίκες που πεθαίνετε στα κελιά των καθαρμάτων της τουρκικής λαίλαπας, ακούτε θύματα του τουρκικού φασισμού, ακούς Αμπντουλάχ Οτσαλάν;

Ο Νιαζί θέλει άσυλο, για να γλυτώσει από τον ελληνοκυπριακό εθνικισμό, γιατί «εκδιώκεται» (sic!) ως ο μοναδικός Τουρκοκύπριος καθηγητής του δημόσιου πανεπιστημίου.

Διαβάλλει τόσο τη δημοκρατία όσο και την κοινότητα, ζητώντας επιτακτικά να συνεχίσει η παρανομία που γίνεται για το πρόσωπό του, να συνεχίσει η διάκριση και η ανισότητα εις βάρος άλλων ακαδημαϊκών, επειδή είναι Τουρκοκύπριος. Σώστε τον.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Αγωγός EastMed: Η έγνοια των ΗΠΑ δεν είναι τα ψάρια και η ομορφιά της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά η Τουρκία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: