Τους ξεγέλασε ο Ερντογάν: Οι Σύριοι μισθοφόροι στη Λιβύη έλαβαν λιγότερο από το ήμισυ των καθυστερημένων μισθών τους

File photo: Ο ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Αξιόπιστες πηγές ενημέρωσαν το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι μια μεγάλη ομάδα Σύριων μισθοφόρων στη Λιβύη, έλαβαν τη δεύτερη δόση των μισθών τους, οι οποίοι μειώθηκαν κατά 300 δολάρια.

Τα συνολικά ποσά που χορηγήθηκαν σε Σύριους μισθοφόρους στη Λιβύη, τον Ιανουάριο, ανήλθαν σε 900 δολάρια ο καθένας, ενώ 10.500 τουρκικές λίρες παραδόθηκαν στους συγγενείς τους στο Χαλέπι.

Σχετικά με την επανέναρξη της αποχώρησης των Σύριων μισθοφόρων από τη Λιβύη, δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί η ημερομηνία .

Ακτιβιστές στο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφεραν ότι οι Σύριοι μισθοφόροι που υποστηρίζονται από την Τουρκία στη Λιβύη, έλαβαν μέρος των μηνιαίων μισθών τους μετά από επτά μήνες μη καταβολής τους, καθώς η Τουρκία κατέβαλε στους Σύριους μισθοφόρους, οι οποίοι δεν έλαβαν τους μισθούς τους, τους τελευταίους επτά μήνες, τα οφειλόμενα μόνο τριών μηνών.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο, καθημερινές εντάσεις σημειώνονται μεταξύ των Σύριων μισθοφόρων και των ηγετών τους, είτε στη Λιβύη είτε στις περιοχές που ελέγχονται από τις τουρκικές δυνάμεις και τις φατρίες τους στο βόρειο Χαλέπι, όπου οι μαχητές στέλνουν φωνητικά μηνύματα στους διοικητές τους, κάνοντας έκκληση να τους πληρώσουν τους μισθούς τους και να τους επιστρέψουν στη Συρία.

Επισημαίνεται ότι 7.000 Σύριοι μισθοφόροι που υποστηρίζονται από την Τουρκία στη Λιβύη και λειτουργούν υπό τον έλεγχο των διαφόρων φατριών του «Εθνικού Στρατού».

Η ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Στο μάτι του κυκλώνα ο πρίγκιπας Άντριου: Απορρίφθηκε προσφυγή του στην αγωγή της Βιρτζίνια Τζιούφρε για σεξουαλική κακοποίηση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: