Θύμα ομηρίας στον Άγ. Παντελεήμονα: Με χτυπούσε, με έσερνε στο πάτωμα και το μετέδιδε live στο Facebook [videos]

File photo Αστυνομικοί στον Άγιο Παντελεήμονα κατά την επιχείρηση για την ομηρία γυναίκας από τον Αιγύπτιο φίλο της. Screenshot via Youtube ΕΡΤ Α.Ε.




Ανατριχιαστικές είναι οι περιγραφές της γυναίκας από τη Βουλγαρία, που έπεσε θύμα ομηρίας το Σάββατο από τον Αιγύπτιο σύντροφό της στον Άγιο Παντελεήμονα, ο οποίος μάλιστα απειλούσε να ανατινάξει την πολυκατοικία με φιάλη υγραερίου.

Όπως κατέθεσε η γυναίκα στους αστυνομικούς, την έδειρε, την απήγαγε και την κρατούσε όμηρο, ενώ παράλληλα όλα αυτά τα μετέδιδε σε ζωντανή μετάδοση στο Facebook.

Σημειώνεται ότι κατά την ομηρία, ο δράστης κρατούσε τη φιάλη υγραερίου ανάμεσα στα πόδια του και απειλούσε ότι θα ανατιναχθούν όλοι μαζί, αναφερόμενος και στους αστυνομικούς που είχαν σπεύσει στο σημείο.

Η γυναίκα αναφέρθηκε στο ιστορικό της σχέσης της με τον Αιγύπτιο:

«Ζω τρία χρόνια στην Ελλάδα. Με τον Αχμέντ έχουμε σχέση τους τελευταίους 4 μήνες. Μου είχε πει ότι θέλει να πάω εγώ και η αδερφή μου στο σπίτι του να κάνουμε Πρωτοχρονιά. Δεν πήγαμε και εκνευρίστηκε. Ήταν ευέξαπτος και είχε επιθετική συμπεριφορά, και προκαλούσε τσακωμούς για ασήμαντες αιτίες».

Στη συνέχεια μίλησε για το πώς ξεκίνησε η ομηρία της:

«Εισέβαλε στο σπίτι στο Γαλάτσι, με χτυπούσε με κλωτσιές και μπουνιές, ενώ με έπιασε από τα μαλλιά και με έσερνε στο πάτωμα έως έξω. Προσπαθούσα να τον ηρεμήσω, αλλά δεν με άφηνε να μιλήσω. Μου πήρε το κινητό τηλέφωνο, με βιντεοσκοπούσε και έκανε ζωντανή μετάδοση στο Facebook σε φίλους του στην Αίγυπτο. Με πήγε στο σπίτι του και με χτυπούσε ασταμάτητα».

Το θύμα στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τι συνέβη στην πολυκατοικία στον Άγιο Παντελεήμονα:

«Όταν ήρθαν οι αστυνομικοί, πήρε τη φιάλη υγραερίου, άνοιξε τη στρόφιγγα, έφυγε αέριο και κράταγε τον αναπτήρα στα χέρια. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Έλεγε στους αστυνομικούς ότι τον είχα απατήσει, ότι είμαι δική του γυναίκα, θα με κάνει ό,τι θέλει και να μην τους νοιάζει. “Δεν βγαίνω με τίποτα έξω”, έλεγε και ότι θα πεθάνουμε όλοι μαζί. Έλεγε ότι τον έχουν πιάσει 7 φορές χωρίς να έχει κάνει τίποτα και ότι δεν υπάρχουν νόμοι εδώ».

Ποινική δίωξη στον δράστη

Σε βάρος του Αιγύπτιου ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ένα αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος και για πέντε σε βαθμό πλημμελήματος.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς όταν ο Αιγύπτιος εισέβαλε στο διαμέρισμα της αδερφής του θύματος στο Γαλάτσι και αφού τη χτύπησε με βία, την πήρε μαζί του στην πολυκατοικία της οδού Αλκιβιάδου στον Άγιο Παντελεήμονα.

Εκεί απειλούσε ότι θα ανατιναχθεί μαζί με τη γυναίκα, κρατώντας μία φιάλη υγραερίου.

Οι αστυνομικοί έστειλαν δυνάμεις στο σημείο, όπου διαπίστωσαν ότι η γυναίκα ήταν στο διαμέρισμα του Αιγύπτιου και καλούσε σε βοήθεια. Στη συνέχεια, αφού κλήθηκε ειδικός διαπραγματευτής της αστυνομίας, η πολυκατοικία εκκενώθηκε και η ΕΚΑΜ έκανε επιχείρηση στο διαμέρισμα. Ο Αιγύπτιος συνελήφθη και εντοπίστηκε και η φιάλη του υγραερίου.

Πληροφορίες από Σκάι

Στον εισαγγελέα ο δράστης του Αγ. Παντελεήμονα: Κρατούσε όμηρο την σύντροφό του με φιάλη υγραερίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: