Superleague: Ποδαρικό με το δεξί για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα – «Άλωσε» τη Ριζούπολη ο ΟΦΗ [video]

Photo Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το γκολ που πέτυχε ο Λέο Ζαμπά (A) για το 2-0 κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός, για την 16η αγωνιστική της Superleague, την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022, στο γήπεδο της Τούμπας, στην Θεσσαλονίκη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ μέσω ΚΥΠΕ




Το «τρίποντο» κόντρα στον Παναιτωλικό σιγούρεψε ο Λέο Ζαμπά, καθώς με τέρμα στο 90′ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στην αναμέτρηση της Τούμπας.

Η νέα χρονιά ξεκίνησε με νίκη για τον «Δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος πλησίασε την ΑΕΚ στον βαθμολογικό πίνακα και συνέχισε το σερί των έξι παιχνιδιών χωρίς ήττα.

Από νωρίς ο ΠΑΟΚ βρήκε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ αλλά δεν την αξιοποίησε. Στο 9’ ο Μελίσσας ανέτρεψε τον Σφιντέρσκι, αλλά το πέναλτι του Κούρτιτς κατέληξε στο κέντρο της εστίας και τα πόδια του Μελίσσα.

Στο 29’ με την υπόδειξη του VAR, o ΠΑΟΚ κέρδισε δεύτερο πέναλτι σε απόκρουση της μπάλας με το χέρι του Ντουάρτε εντός περιοχής και αυτή την φορά ο Κούρτιτς που εκτέλεσε και πάλι, ήταν εύστοχος και άνοιξε το σκορ.

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Σφιντέρσκι έστειλε κεφαλιά στην εστία του Παναιτωλικού και τον Μελίσσα με έγκαιρη επέμβαση απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στην επανάληψη, οι Αγρινιώτες πλησίασαν στην ισοφάριση στο 52’, όταν η κεφαλιά του Βέργου βρήκε το δοκάρι του Πασχαλάκη και στην συνέχεια η μπάλα απομακρύνθηκε.

Στο 75’, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Αουγκούστο, ο Κούρτιτς πήρε την κεφαλιά και ο Φλόρες έδιωξε πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή.

Ο Λέο Ζαμπά έδωσε την οριστική λύση με γκολ στο 91’ χάρη σε μακρινό σουτ, στην δεύτερη πρεμιέρα του στον ΠΑΟΚ, ύστερα από απουσία ενός χρόνου στη Βραζιλία και την επιστροφή από τον δανεισμό του στην Βάσκο Ντα Γκάμα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (62’ Βιεϊρίνια), Μιχαηλίδης, Ίνγκασον, Λύρατζης, Τσιγγάρας (70’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Μιτρίτσα (77’ Σίντκλεϊ), Μουργκ (70’ Ζαμπά), Σφιντέρσκι (77’ Τσόλακ).

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Λούι, Βριγκότς, Μαλής, Κορνέλιους, Φλόρες, Τσιγγάρας (86’ Μπελεβώνης), Μπαρμπόσα (86’ Μορισέι), Ντουάρτε (74’ Καρέλης), Μεντόσα (74’ Μάρτενσον), Βέργος.

Ο ΟΦΗ «άλωσε» τη Ριζούπολη με 3-0

Εύκολα επικράτησε ο ΟΦΗ του Απόλλωνα Σμύρνης στο «Γ. Καμάρας».

Η ομάδα της Κρήτης ευτύχησε να προηγείται ήδη με 2-0 στο 26’ χάρη σε τέρματα του Λάζαρου Λάμπρου, ενώ ο Φελίπε Γκαγιέγος «σφράγισε» το τελικό σκορ στο 63’ έπειτα από εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε μείνει με δέκα παίκτες από το 19’, εξαιτίας της αποβολής του Νίκολα Γιακιμόφσκι.

Οι γηπεδούχοι γνώρισαν βαριά εντός έδρας ήττα στο ντεμπούτο του Μάρκο Γκρότε στον πάγκο και παρέμειναν ουραγοί στην κατάταξη.

Σε ένα παιχνίδι με ανεβασμένο ρυθμό και χαμένες ευκαιρίες από την αρχή, ο Απόλλωνας ατύχησε να μείνει με 10 παίκτες νωρίς, καθώς στο 19’ ο Γιακιμόφσκι αγκάλιασε τον Τοράλ στην περιοχή για να μην πλασάρει και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον Μανούχο.

Το πέναλτι εκτέλεσε στο 21’ ο Χουάν Νέιρα και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ωστόσο λίγο αργότερα μίλησε η κλάση του Λάμπρου, που σκόραρε δύο φορές εντός τριών λεπτών.

Στο 24’ ο Γκαγιέγος βρήκε τον επιθετικό του ΟΦΗ που με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ, ενώ στο 26’ ο Βέρχουλστ δεν πρόλαβε τον Τοράλ, ο οποίος γύρισε στον Λάμπρου για το 0-2.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου να βρουν ένα γκολ για να ξαναμπούν στο παιχνίδι, δεν τα κατάφεραν και στο 65’ ο Γκαγιέγος με έξοχη εκτέλεση φάουλ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Βέρχουλστ για το 0-3 του ΟΦΗ.

Απόλλων Σμύρνης (Μάρκο Γκρότε): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Μπρούνο Άλβες, Λισγάρας (77’ Μαρτίνες), Γιακιμόφσκι, Φατιόν (64’ Κραγιόπουλος), Σλίβκα, Λα Πάρα (64’ Παμλίδης), Γιαννιώτας (77’ Ρόνγκε), Σίγκνιεβιτς (28’ Παπαγεωργίου), Ιωαννίδης.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης (73’ Κοροβέσης), Γκαγιέγος (78’ Σελίμοβιτς), Ντε Γκουζμάν, Τσιλιανίδης (65’ Ναμπί), Τοράλ (73’ Καμάου), Νέιρα (65’ Ντουρμισάι), Λάμπρου.

Πληροφορίες από ΕΡΤ

Ευκαιρία για να μαζέψει βαθμούς ο ΠΑΟΚ: Υποδέχεται τον Παναιτωλικό στο γήπεδο της Τούμπας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: