Colpo Grosso Πέρεθ για Μπερναμπέου με 440 εκατ. το χρόνο: Αντέχει και Μπαπέ και Χάλαντ και ίσως κάνα δυο ακόμη [βίντεο]

File Photo: Στιγμιότυπο από τα έργα ανακατασκευής του γηπέδου της Ρεάλ Μαδρίτης, Σαντιάγκο Μπερναμπέου epa09459274 EPA / Javier Lizón




Μέγα deal  που ανεβάζει σε άλλη διάσταση την οικονομική ρευστότητα της Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε ο δαιμόνιος Φλορεντίνο Πέρεθ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος των μερένχες συμφώνησε με τον αμερικανικό οικονομικό κολοσσό, την εταιρεία Legends (που κατέχει το 20% των San Antonio Spurs) για την παραχώρηση του 20% των δικαιωμάτων του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για τα επόμενα 25 χρόνια!

Στο μεγάλο deal, που προβλέπει περίπου 400 με 440 εκατ. ευρώ έσοδα σε ετήσια βάση για τα επόμενα 25 χρόνια (!), η Ρεάλ θα παραχωρήσει το 20% του (ανακαινισμένου) «Μπερναμπέου» στην εν λόγω εταιρία που θα είναι υπεύθυνη για όλες τις εκδηλώσεις και το marketing του νέου γηπέδου και των γύρω χώρων.

Με τον τρόπο αυτό κάνει απόσβεση μόλις σε δυο χρόνια τα περίπου 800 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για την ανακατασκευή του Μπερναμπέου και ταυτόχρονα έχει τα χρήματα για να υλοποιήσει το όνειρό του τους νέους Γκαλάκτικος του 2022.

Όλοι γνωρίζουν ότι οι άμεσοι στόχοι της Ρεάλ για το καλοκαίρι του 2022 είναι ο Κιλιάν Μπαπέ και ο Έρλινγκ Χάλαντ και όχι μόνον αυτοί οι δύο.

Πάντως αν και με τα 800 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε ο Φλορεντίνο Πέρεθ κάποιοι άλλοι θα έχτιζαν 5 ή και περισσότερα συμβατικά γήπεδα, αλλά δημιουργούν το γήπεδο του μέλλοντος, εκ του αποτελέσματος δικαιώνεται.

Ουσιαστικά δεν πρόκειται για ένα απλό ποδοσφαιρικό γήπεδο αλλά για έναν πολυχώρο αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων καθώς με ειδικούς μηχανισμούς μετατρέπεται σε ότι μπορεί να διανοηθεί κανείς.

Το χορτάρι φεύγει με ειδικό μηχανισμό σε κάθετες λωρίδες και αποθηκεύεται με ιδανικές συνθήκες στο «υπόγειο». Στη θέση του μπορούν να στηθούν σχεδόν τα πάντα:

Συναυλιακός χώρος ή γήπεδο NFL. Και ακόμη, να χωριστεί στη μέση ο αγωνιστικός χώρος να μπουν πρόσθετες εξέδρες και να γίνουν δύο ανεξάρτητα γήπεδα: ένα για μπάσκετ και ένα για τένις.
Ναι ακόμη να γίνει ένα σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο ή μια τεράστια πασαρέλα για επιδείξεις μόδας.
Φυσικά, ειδικός μηχανισμός κλείνει την οροφή μετατρέποντας το σε ένα κανονικό κλειστό πολυχώρο εκδηλώσεων.

Το εξωτερικό του είναι πλέον φουτουριστικό και θυμίζει ένα τεράστιο έργο τέχνης. Οι εσωτερικοί του χώροι θυμίζουν ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο ενώ φυσικά δεν λείπουν οι ξενοδοχειακές υποδομές και οι σουίτες για τους προνομιούχους φίλους της βασίλισσας και τους καλεσμένους τους.

Ένα πραγματικό θαύμα μηχανικής, αισθητικής και οραματισμού.

Όσο για τα πολλά χρήματα που δαπανήθηκαν είναι σίγουρο ότι σε βάθος χρόνου θα αποσβεστούν και θα βγάζει και σημαντικά κέρδη από τις παράλληλες λειτουργίες του.

Mε πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μαδρίτη, Ισπανία

Το εξωπραγματικό, νέο Σαντιάγκο Μπερναμπέου αποκαλύπτεται: 800 εκατ. ευρώ για το γήπεδο του μέλλοντος [βίντεο]

Τα τρελά σχέδια του Πέρεθ για τη Ρεάλ του 2022: Και Μπαπέ και Χάλαντ, με μόλις 75 εκατ. ευρώ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: