Το εξωπραγματικό, νέο Σαντιάγκο Μπερναμπέου αποκαλύπτεται: 800 εκατ. ευρώ για το γήπεδο του μέλλοντος [βίντεο]

Αυτή θα είναι η εικόνα του Σαντιάγκο Μπερναμπέου όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακατασκευής του γηπέδου της Ρεάλ Μαδρίτης Image via YouTube




Το νέο Σαντιάγκο Μπερναμπέου αποκαλύπτεται όλο του το μεγαλείο. Το γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακασκευής, θα είναι ένα τεχνολογικό θαύμα.

Τα σχεδόν 800 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε ο Φλορεντίνο Πέρεθ μπορεί να είναι πολλά, καθώς με αυτά τα χρήματα κάποιοι άλλοι θα έχτιζαν 5 ή και περισσότερα συμβατικά γήπεδα, αλλά δημιουργούν το γήπεδο του μέλλοντος.

Ουσιαστικά δεν πρόκειται για ένα απλό ποδοσφαιρικό γήπεδο αλλά για έναν πολυχώρο αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων καθώς με ειδικούς μηχανισμούς μετατρέπεται σε ότι μπορεί να διανοηθεί κανείς.

Το χορτάρι φεύγει με ειδικό μηχανισμό σε κάθετες λωρίδες και αποθηκεύεται με ιδανικές συνθήκες στο «υπόγειο». Στη θέση του μπορούν να στηθούν σχεδόν τα πάντα:

  • Συναυλιακός χώρος ή γήπεδο NFL. Και ακόμη, να χωριστεί στη μέση ο αγωνιστικός χώρος να μπουν πρόσθετες εξέδρες και να γίνουν δύο ανεξάρτητα γήπεδα: ένα για μπάσκετ και ένα για τένις.
  • Ναι ακόμη να γίνει ένα σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο ή μια τεράστια πασαρέλα για επιδείξεις μόδας.

Φυσικά, ειδικός μηχανισμός κλείνει την οροφή μετατρέποντας το σε ένα κανονικό κλειστό πολυχώρο εκδηλώσεων.

Το εξωτερικό του είναι πλέον φουτουριστικό και θυμίζει ένα τεράστιο έργο τέχνης. Οι εσωτερικοί του χώροι θυμίζουν ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο ενώ φυσικά δεν λείπουν οι ξενοδοχειακές υποδομές και οι σουίτες για τους προνομιούχους φίλους της βασίλισσας και τους καλεσμένους τους.

Ένα πραγματικό θαύμα μηχανικής, αισθητικής και οραματισμού.

Όσο για τα πολλά χρήματα που δαπανήθηκαν είναι σίγουρο ότι σε βάθος χρόνου θα αποσβεστούν και θα βγάζει και σημαντικά κέρδη από τις παράλληλες λειτουργίες του.

Ο ΠΑΟΚ έχασε τον αγώνα και ίσως την πρόκριση: Ήττα με ανατροπή από Κοπεγχάγη [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: