Σε μεγάλο βάθος με κατεύθυνση τον Σαρωνικό καταδύθηκε η μικρή φάλαινα

Φωτογραφία από την ΜΚΟ Αρίων




Σε μεγάλο βάθος με κατεύθυνση στον Σαρωνικό κόλπο καταδύθηκε η νεαρή αρσενική φάλαινα που ξεβράστηκε το πρωί της Παρασκευής στα ρηχά της παραλίας του Αλίμου και χθες το πρωί εθεάθη σε βραχώδη ακτή της παραλίας Σελίνια Σαλαμίνας.

Εξειδικευμένοι κτηνίατροι του Δικτύου Διάσωσης Θαλάσσιων Θηλαστικών χορήγησαν στη φάλαινα αντιβιοτικά, παυσίπονα και κορτιζόνη και παραμένουν σε ετοιμότητα να παρέμβουν σε περίπτωση που εντοπιστεί και πάλι σε ρηχά νερά.

Το Λιμενικό Σώμα, σε συνεννόηση με το υπουργείο Ναυτιλίας θα παραμείνει σε επαγρύπνηση με συνεχείς περιπολίες γύρω από το νησί για τα επόμενα 24ωρα.

Σε σχεtική της ανάρτηση το βράδυ του Σαββάτου, η ΜΚΟ Αρίων γνωστοποίησε τα εξής: «Μετά από χορήγηση της κατάλληλης θεραπευτικής αγωγής στην βραχώδη παραλία Σελίνια της Σαλαμίνας, ο ζιφιός έδειξε σημεία έντονης βελτίωσης. Ενώ είχε προγραμματιστεί από την Δρ. Αναστασία Κομνηνού, να γίνει ακτινολογικός έλεγχος στο ρύγχος, με χρήση ειδικού φορητού ακτινολογικού μηχανήματος το ζώο απομακρύνθηκε και πάλι από μόνο του πλέοντας προς τα ανοικτά. Οι κτηνίατροι, βιολόγοι και εθελοντές δύτες παραμένουν στη περιοχή -υπό καταρρακτώδη βροχή- μέχρι νεoτέρας. Παρακαλούμε να ενημερώσετε άμεσα το πλησιέστερο λιμεναρχείο (108) εάν ο ζιφιός επαναπροσαράξει σε άλλη περιοχή».

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ, ΑΡΙΩΝ

Θετικά τα νέα για τη μικρή φάλαινα “ΖΙΦΙΟΣ”: Απομακρύνθηκε από μόνη της προς την ανοιχτή θάλασσα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: