Ρατσιστής, αντισημίτης με χυδαία σχόλια για το Ολοκαύτωμα ο εκλεκτός Ερντογάν για το Συνταγματικό Δικαστήριο

To δημοσίευμα του Nordic Monitor




Αποκαλύψεις για το ποιόν δικηγόρου που προαλείφεται για κορυφαία θέση στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας, φέρνει στο φως η ιστοσελίδα Nordic Monitor.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Κενάν Γισάρ (Kenan Yaşar) , ο δικηγόρος που έλαβε τις περισσότερες ψήφους από δικηγορικούς συλλόγους για να διοριστεί ως δικαστής στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας, έχει πλούσιο μητρώο ρατσιστικών και αντισημιτικών θέσεων.

Έτσι, στο -πολύ πρόσφατο- παρελθόν:

·         Έχει είχε απειλήσει με καταστροφή το Ισραήλ σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Καθώς η καταπίεσή σας αυξάνεται, το τέλος σας έρχεται σύντομα. Η μέρα της καταστροφής σου πλησιάζει, τρομοκράτη Ισραήλ. Αφήστε τη φωτιά που ανάβετε να γίνει κόλαση για τον εαυτό σας», έγραφε στο Twitter στις 11 Μαΐου 2021.

·         Σε άλλο tweet ο Yaşar έκανε ένα χυδαίο «αστείο» για το Ολοκαύτωμα προκειμένου να υποστηρίξει μια κυβερνητική κίνηση το 2020 με σκοπό τη δημιουργία δικηγορικών συλλόγων ανταγωνιστικών σε αυτούς που επικρίνουν τον Ερντογάν.

Το έμπλεο χυδαιότητας «αστείο» που έκανε retweet στις 3 Ιουνίου 2020 είχε ως εξής: «Ένας άντρας μπαίνει σε ένα μπαρ και βλέπει τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι να κάθονται σε ένα τραπέζι. Τους πλησιάζει και τους ρωτάει τι κάνουν. Ο Χίτλερ λέει ότι σχεδιάζουμε τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο άντρας ρωτάει τι θα γίνει αυτή τη φορά. Ο Χίτλερ λέει Αυτή τη φορά θα σκοτώσουμε 14 εκατομμύρια Εβραίους και έναν επισκευαστή ποδηλάτων. Ο άντρας ρωτά γιατί έναν  επισκευαστής ποδηλάτων. Ο Χίτλερ γυρίζει στον Μουσολίνι και του λέει: Είδατε, σας είπα ότι κανείς δεν θα νοιαζόταν για τα 14 εκατομμύρια Εβραίους».

Άλλα δημόσια σχόλια του Yaşar δείχνουν ότι είναι φανατικά αντίθετος στην προστασία των δικαιωμάτων της LGBTI κοινότητας καθώς και των Γκιουλενιστών.

Ο Γιασάρ είναι ανώτερο στέλεχος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας και υπηρέτησε ως αναπληρωτής αρχηγός του AKP στην επαρχία Τσορούμ, στην καρδιά της χώρας. Υπήρξε δύο φορές υποψήφιος για μια θέση στο κοινοβούλιο στις εκλογές του 2007 και του 2011 με το του AKP. Είναι επίσης πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου στο Çorum.

Εάν ο Γιασάρ εκλεγεί από μέλη του κοινοβουλίου μεταξύ τριών διεκδικητών για την έδρα στο Συνταγματικό Δικαστήριο, θα είναι ο δεύτερος δικαστής που τρέφει ανοιχτά αντισημιτικές απόψεις. Φημολογείται δε ότι έχει ήδη εξασφαλίσει την υποστήριξη του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο έχει ήδη γίνει πολιτικό εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης Ερντογάν, κλείνοντας τα μάτια σε μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατάφωρη κατάχρηση του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης για τη δίωξη κυβερνητικών επικριτών, αντιπάλων και αντιφρονούντων, σημειώνει μεταξύ άλλων το Nordic Monitor.

Με πληροφορίες από Nordic Monitor

O Μπερλουσκόνι εγκαταλείπει τα σχέδια επιστροφής και αναζητεί «αξιοπρεπή» διέξοδο

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: