«Πόλεμος» Κεραμέως-Τσίπρα για προγεννητική αγωγή: Η απάντηση της υπ. Παιδείας για την απόσυρση του προγράμματος [video]

File photo: Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως παρίσταται στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις», Τρίτη 20 Ιουλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Μια έγκριση εκπαιδευτικού προγράμματος προγεννητικής αγωγής που μετά ανακλήθηκε από το υπουργείο Παιδείας έχει προκαλέσει πολιτική κόντρα μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και της Νίκης Κεραμέως.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προωθεί μία Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, όπως αναφέρει η κ. Κεραμέως, και στο διαδίκτυο κυκλοφορεί βίντεο στο οποίο μια εκπαιδευτικός, ιδιοκτήτρια κέντρου ξένων γλωσσών, εξηγεί τι είναι η προγεννητική αγωγή και ποια η εκπαιδευτική της αξία.

Με λίγα λόγια, η προγεννητική αγωγή είναι μια θεωρία που υποστηρίζει ότι η ζωή του παιδιού ξεκινάει από τη στιγμή της σύλληψης και όχι από τη γέννησή του. Μάλιστα στο βίντεο αναφέρεται ότι η νέα αυτή «γνώση» αποτελεί πεδίο με το οποίο ασχολείται η επιστήμη εδώ και 50 χρόνια, ενώ έχει τις ρίζες της στην Κίνα αλλά και στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία.

Δείτε το βίντεο:

Τσίπρας: Άλλο ένα σκοταδιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης αποσύρεται άρον άρον

Η έγκριση του προγράμματος προγεννητικής αγωγής προκάλεσε τη δημόσια τοποθέτηση του κ. Τσίπρα, ο οποίος κατηγόρησε για σκοταδισμό την κυβέρνηση και τόνισε ότι η απόφαση για απόσυρσή του πάρθηκε μετά από τις αντιδράσεις των πολιτών.

«Άλλο ένα σκοταδιστικό, αντιεπιστημονικό, προσβλητικό για τα δικαιώματα των γυναικών πρόγραμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποσύρεται άρον άρον χάρη στην αντίδραση κοινωνίας των πολιτών & μέσων κοινωνικής δικτύωσης», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Twitter σχετικά με την απόσυρση της «προγεννητικής αγωγής» για μαθητές Γυμνασίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει πως «το φως αποδεικνύεται για άλλη μία φορά πιο δυνατό από το σκοτάδι».

Η απάντηση της Νίκης Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας απάντησε στην ανάρτηση Τσίπρα, τονίζοντας ότι με παρέμβασή της αποσύρθηκε η έγκριση και υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική, λέγοντας ότι επί των ημερών της εντάχθηκε η σεξουαλική αγωγή σε Δημοτικό και Γυμνάσιο.

Μάλιστα έστρεψε τα βέλη της προς τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι επί δικής του διακυβέρνησης η συγκεκριμένη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία χρηματοδοτούνταν με ποσά άνω των 100.000 ευρώ.

Αυτή είναι η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:

«Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, μετά από παρέμβασή μου, επανεξέτασε και ανακάλεσε την έγκριση που είχε δώσει για το πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής. Αποτελούσε μία από τις περίπου 1000 εγκρίσεις που δίνονται κάθε χρόνο από το ΙΕΠ για δράσεις ΕΚΤΟΣ του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος.

Αντιθέτως, ΕΝΤΟΣ του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος η Κυβέρνησή μας είναι η πρώτη που ενέταξε ολοκληρωμένο πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Δεν νομιμοποιείται λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μας εγκαλεί για σκοταδισμό, πολύ περισσότερο που όχι μόνο ως Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για τον εκσυγχρονισμό της παιδείας, αλλά εξακολουθεί να αρνείται κάθε τι σύγχρονο και μεταρρυθμιστικό. Και που βεβαίως δεν τόλμησε να εντάξει τη σεξουαλική αγωγή σε οριζόντια βάση στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα (αρκέστηκε σε μια απλή θεματική εβδομάδα…).

Από ό,τι φαίνεται η συγκεκριμένη Μη Κερδοσκοπική αυτή Εταιρεία έχει μακρά ιστορία με το Ελληνικό Δημόσιο. Και θα την διερευνήσουμε. Αυτό όμως που πρέπει επίσης να διερευνηθεί είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα καταγγέλλει το πρόγραμμα της εταιρείας αυτής, επί της διακυβέρνησής του την χρηματοδοτούσε με ποσά άνω των 100.000 ευρώ…».

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρόταση δυσπιστίας: Μετωπική σύγκρουση στη βουλή, στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: