Το Δικαστήριο αποφάσισε: Ελεύθερος ο Τζόκοβιτς, άκυρη η παρακράτηση της βίζας του




Σε ακύρωση της απόφασης της κυβέρνησης να ανακαλέσει την βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς προχώρησε το δικαστήριο ενώπιον του οποίου εκδικάστηκε η υπόθεση.

Συγκεκριμένα, ο Αυστραλός δικαστής Αντονι Κέλι αποφάσισε νωρίς το πρωί της Δευτέρας ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς πρέπει να αφεθεί ελεύθερος από την κράτηση που του είχε επιβληθεί, κρίνοντας την απόφαση της κυβέρνησης για ανάκληση της βίζας του αστέρα του τένις για είσοδο στη χώρα ως «παράλογη».

Ο δικαστής διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο Τζόκοβιτς μέσα σε 30 λεπτά και το διαβατήριό του και άλλα ταξιδιωτικά του έγγραφα να του επιστραφούν, δίνοντας έτσι νέα ευκαιρία στο ΝΟ1 του κόσμου να κερδίσει τον 21ο τίτλο Grand Slam στο επερχόμενο Australian Open.

Ωστόσο, οι δικηγόροι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είπαν στο δικαστήριο ότι ο υπουργός Μετανάστευσης της χώρας επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ασκήσει την προσωπική του εξουσία για να ανακαλέσει ξανά τη βίζα του Τζόκοβιτς.

 

Ο Τζόκοβιτς, 34 ετών, κρατείτο σε ξενοδοχείο φρούρησης μεταναστών μαζί με μακροχρόνια κρατούμενους αιτούντες άσυλο από την Πέμπτη. Του επετράπη να παρευρεθεί στις εικονικές ακροάσεις που ζήτησαν οι δικηγόροι του, αλλά δεν είχε εμφανιστεί δημόσια από τότε που έφτασε στην Αυστραλία.

Οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι μια πρόσφατη λοίμωξη από COVID-19 ήταν αυτή που έδινε το δικαίωμα στον Τζόκοβιτς να λάβει ιατρική εξαίρεση από την απαίτηση της Αυστραλίας για διπλούς εμβολιασμούς σε όσους μη Αυστραλούς πολίτες εισέρχονται στη χώρα.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση, ωστόσο, είπε ότι οι μη υπήκοοι δεν είχαν δικαίωμα εγγυημένης εισόδου στην Αυστραλία, αμφισβήτησε τη διεκδικούμενη εξαίρεση και τόνισε ότι ακόμη και αν ο Τζόκοβιτς κερδίσει τη δικαστική αγωγή, επιφυλάσσεται του δικαιώματος να τον κρατήσει ξανά και να τον απομακρύνει από τη χώρα.

  • Περισσότερα σε λίγο 

Με πληροφορίες από Guardian, Reuters

Νέα δεδομένα στο θρίλερ Τζόκοβιτς: Το δημοσίευμα που τον «καίει» [video, photo]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: