Παραιτήσου άθλιε ψεύτη κι άσε τις γελοίες συγνώμες: Ο ηγέτης των Βρετανών Εργατικών κατακεραυνώνει τον Τζόνσον

File Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναχωρεί από την Ντάουνινγκ Στριτ 10 κατευθυνόμενος στην Βουλή όπου στη συνέχεια ζήτησε συγνώμη για τη συμμετοχή του στο πάρτι εν καιρώ αυστηρού λοκντάουν EPA/ANDY RAIN




Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος παραδέχθηκε ότι συμμετείχε στο πάρτι στην Ντάουνιγκ Στριτ κατά την διάρκεια ισχύος αυστηρού lockdown και ζήτησε συγγνώμη ενώπιον την Βουλής των Κοινοτήτων.

Η πίεση επί του Βρετανού ηγέτη εντείνεται διαρκώς μετά από την αποκάλυψη ότι ο ιδιαίτερος γραμματέας του είχε προσκαλέσει τους εργαζόμενους της Ντάουνινγκ Στριτ σε συγκέντρωση στον κήπο του πρωθυπουργικού γραφείου στις 20 Μαΐου 2020, εν μέσω lockdown, καλώντας τους να φέρουν μαζί τους ποτά.

  • Ο Τζόνσον και η σύζυγός του Κάρι Σίμοντς έχουν αναφερθεί μεταξύ των παρισταμένων, αλλά ο Πρωθυπουργός είχε αποφύγει μέχρι σήμερα να απαντήσει στο ερώτημα αν γνώριζε για το πάρτι και αν όντως ήταν εκεί.

«Το επιχείρημα που χρησιμοποιεί προς υπεράσπισή του και το οποίο συνίσταται στο να λέει ότι δεν ήξερε πως επρόκειτο για γιορτή, είναι τόσο γελοίο που εν τέλει είναι προσβλητικό για το βρετανικό κοινό», δήλωσε ο Κιρ Στάρμερ κατά την εβδομαδιαία συνεδρίαση υποβολής ερωτήσεων προς τον πρωθυπουργό.

  • «Θα έχει τώρα την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί;», πρόσθεσε, αποκαλώντας τον ηγέτη των Τόρις «ξεδιάντροπο ψεύτη».

Ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε συγγνώμη για την συμμετοχή του στην γιορτή στον κήπο της κατοικίας του στην Ντάουνινγκ Στριτ  και δήλωσε ότι κατανοεί την οργή που έχει αυτό προκαλέσει.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη. Υπάρχουν πράγματα που δεν κάναμε σωστά και πρέπει να αναλάβω την ευθύνη».

«Γνωρίζω ότι αισθάνονται οργή με μένα, για την κυβέρνηση της οποίας ηγούμαι όταν νομίζουν ότι στην ίδια την Ντάουνινγκ Στριτ οι κανόνες δεν τηρούνται από τους ανθρώπους που φτιάχνουν τους κανόνες», δήλωσε ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων ο Μπόρις Τζόνσον.

«Πήγα στον κήπο λίγο μετά τις 18.00 την 20ή Μαΐου 2020 για να ευχαριστήσω τις ομάδες του προσωπικού πριν επιστρέψω στο γραφείο μου 25 λεπτά μετά για να συνεχίσω να εργάζομαι», είπε.

«Εκ των υστέρων, σκέφτομαι ότι θα έπρεπε να πω σε όλους να επιστρέψουν στα γραφεία τους», είπε.

Με πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

 

Μήπως «το πάρτι έχει τελειώσει» για τον πρωθυπουργό; Οργισμένοι Τόρις καλούν τον Μπόρις Τζόνσον να ζητήσει συγγνώμη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: