Ο …προφήτης Γκέιτς προειδοποιεί ξανά για πανδημίες πολύ χειρότερες από την Covid

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη που παραχωρησε ο Gates στους Financial Times




Ο Μπιλ Γκέιτς προειδοποιεί ξανά για πανδημίες πολύ χειρότερες από την Covid-19 και καλεί τις κυβερνήσεις να συνεισφέρουν δισεκατομμύρια δολάρια για να προετοιμαστούν για την επόμενη παγκόσμια επιδημία.

Ο βαθύπλουτος ιδρυτής της Mirosoft με τη φιλανθρωπική δράση είπε ότι ενώ οι παραλλαγές Όμικρον και Δέλτα του κορωνοϊού ήταν μερικοί από τους πιο μεταδοτικούς ιούς που έχουν ποτέ υπάρξει, ο κόσμος ενδεχομένως χρειαστεί να αντιμετωπίσει παθογένειες που προκαλούν πολύ υψηλότερο ποσοστό θανάτων ή σοβαρές ασθένειες.

Ο Γκέιτς είπε ότι οι προτεραιότητες σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν «περίεργες» και ότι η αντιμετώπιση της ανισότητας όσον αφορά τα εμβόλια έπεσε στους φιλάνθρωπους και τις πλούσιες κυβερνήσεις.

«Το να δαπανάς δισεκατομμύρια προκειμένου να σώσεις  ζημιές τρισεκατομμυρίων και δεκάδες εκατομμμύρια δισεκατομμύρια ζωές, είναι ένα πολύ καλό ασφαλιστήριο συμβόλαιο», είπε ο Γκέιτς, προσπαθώντας να εξηγήσιε τη σημασία της πρόληψης.

Πρόσθεσε ότι μεγάλο τμήμα από την καινοτομία που αναπτύσσεται για την προετοιμασία μίας μελλοντικής πανδημίας θα μπορούσε επίσης να αποδειχθεί χρήσιμη για την αντιμετώπιση ήδη υφιστάμενων παγκόσμιων προβλημάτων υγείας, όπως η δημιουργία εμβολίου για τον HIV και καλύτερα εμβόλια για τη φυματίωση και την ελονοσία.

Ο Γκέιτς είπε ακόμη ότι οι δύο μεγάλοι χρηματοδότες της ανάπτυξης εμβολίων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η CEPI (σσ: πρόκειται για τον οργαμισμό που δημιουργήθηκε αρχικά από συνασπισμό κυβερνήσεων και οργανώσεων το 2017, μετά την κρίση του Έμπολα στη Δυτική Αφρική)  και η κυβέρνηση των ΗΠΑ, ήταν «γενναίοι» στο να ρισκάρουν χρήματα ώστε να δημιουργήσουν μεγάλα χαρτοφυλάκια για την ανάπτυξη μελλοντικών εμβολίων.

Παραδέχτηκε ωστόσο ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να αυξηθούν τα διαθέσιμα εμβόλια στον κόσμο. «Ηταν μια επικίνδυνη «επένδυση» που προκάλεσε τη διεξαγωγή των δοκιμών. Υπήρξε λοιπόν ένα τεράστιο παγκόσμιο όφελος. Είμαστε όλοι πολύ πιο έξυπνοι τώρα. Και χρειαζόμαστε περισσότερες δυνατότητες για την επόμενη φορά».

Με πληροφορίες από Financial Times
Bill Gates warns of pandemics potentially far worse than Covid

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας για την κρίση στην Ουκρανία: Νέες προειδοποιήσεις για κυρώσεις στη Μόσχα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: